: Italia, Toscana: Park Albatros for hele familien | Din Fritid

Italia, Toscana: Park Albatros for hele familien

Drømmer du om ferie, der du fra en deilig oase kan velge en imponerende pool, barneaktiviteter, Middelhavet og utflukter til både Elba og Pisa, så er Park Albatros i den sydvestlige delen av Toscana vel verdt å se nærmere på.


Barna i fokus

Barn står til de grader i fokus på denne campingplassen. Det er aktiviteter fra morgen til kveld, som man kan velge å delta i. Det hele er sentrert rundt et bestemt område på plassen, så man ikke blir forstyrret av støy der hvor man bor. Oppstillingsplasser og villavogner, som leies ut, ligger i et bredt belte rundt det området der det finnes et supermarked, restauranter, informasjon, sykkelutleie og lekeområder.


Deilig poolområde

Park Albatros satser også på badeferie. Det er et enormt poolområde med forskjellige basseng til både små og store barn. Poolen er belagt med et mykt gulv, som virkelig er behagelig for badegjestene. I midten er det restaurant og aktivitetsområde med scener og spillmaskiner. Her er det ofte underholdning i løpet av dagen og om kvelden. Det er også et basseng beregnet på mosjonssvømming, vannpolo med mer. Rundt om bassengene er det liggestoler til fri bruk.


En tur på stranden

Ca. en kilometer fra selve plassen ligger Middelhavet og sandstranden, så mulighetene til å få badet og solt seg er på topp, men det er det også behov for, da temperaturen allerede i juni krabber opp på 35 grader. Vær oppmerksom på den kraftige solen. Strendene er helt klart velegnet til å døse og slappe av på. Blir man forstyrret er det i hovedsak av et par strandselgere, som selger tepper, vann, is og sandwicher.


Øya Elba rett rundt hjørnet

Campingplassen byr også på flere forskjellige utflukter til store opplevelser i området. Har man egen bil er man fri til å dra ut i det blå. Vil man bare slappe av og bare følge med på en guidet tur, kan det anbefales å bli med på turer arrangert av plassen. Øya Elba ligger rett i nærheten og er en selvskreven opplevelse, som man ikke bør gå glipp av. En ferge går fra Piombino flere ganger om dagen. Den tar også med biler. Vi kommer til Portoferraio og derfra går en busstur rundt øya.


Napoleon, deilige badestrender og gastronomi

Elba er en historie for seg og egentlig verdt en hel ferie, men i løpet av en enkelt dag får man også et godt inntrykk. Det første stedet vi besøker er Napoleons hus, som i dag er et museum. Napoleon bodde her i rundt 9 måneder fra 1814 til 1815. Den 26. Februar 1815 hadde han samlet en liten hær og begynte sin lange reise mot Paris.


Badeferie med god mat og vin

Elba er også kjent for å være en deilig ferieøy med deilige badestrender f.eks i Marina di Campo. På en tur til Elba hører det også med å smake den lokale vinen. Den italienske vinruten La Strada Costa degli Etruschi går over Elba nettopp på grunn av de fine DOC vinene. Vi besøker Agriturismo Sapereta. I tillegg til vinsmaking får man også en omvisning der man får høre mer om historien bak vinen, produksjonen og de spesialiteter som vinen drikkes sammen med. Det er et hyggelig sted, der de gode varene nytes i hyggelige omgivelser.


Hjemlig hygge eller maskotten Albi

Når dagen er omme senker det seg en helt naturlig ro over campingplassen. Park Albatros arrangerer en masse underholdning, men det foregår ved bassenget og overhøres derfor bare hos de som bor nærmest. Man kan alltids bli hjemme å hygge seg ved grillen, men når maskotten Albi kommer på besøk er barna helt på styr. Det synges og danses med det populære ekornet.


Så er det ro

Rett før midnatt er det for alvor stille på campingplassen. Barna er for lengst falt til ro. Flere sitter og hygger seg under den klare og lyse nattehimmelen. Det er feriestemning og gjestene slapper virkelig av. Det samme gjør vi og nyter ferien. Sengen kaller, så vi kan møte en ny dag friske og opplagte.


Reis med Vacansoleil

Med bil må du beregne 2-3 dager fra Norge. Med fly bare et par timer og deretter i leiebil et par timer. Bestiller du i god tid kan det til og med gjøres til svært fornuftige priser. Vacansoleil, som vi reiste med, er behjelpelig med både transport og opphold på plassen, også selv om du kommer i egen campingvogn eller bobil. Vi leide en fullt utstyrt villavogn med aircondition. Planløsningen minner om en moderne hytte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden