: Isabella: Suksessen ligger i detaljer | Din Fritid

Isabella: Suksessen ligger i detaljer

Det er ingen tilfældighed, at Penta-modellen gennem mange år har været Europas mest solgte standtelt. Bag hver enkelt detalje ligger mangDet er ingen tilfeldighet, at Penta-modellen fra den danske forteltfabrikken Isabella gjennom etterhvert ganske mange år har vært Europas mest solgte sesongtelt. Bak hver enkelt detalj ligger mange års utviklingsarbeid, utallige tester under ekstreme forhold, og ikke minst tilbakemeldinger fra mange tusen caravanister.

En solid detalj i Penta-forteltet. En spesielt utviklet hjørneforsterkning, som motstår selv kraftige stormer og styrtregn.

Det er ingen tilfeldighet, at Penta-modellen fra den danske forteltfabrikken Isabella gjennom etterhvert ganske mange år har vært Europas mest solgte sesongtelt. Men, det er antagelig de færreste som er klar over, at en stor del av suksessen populært sagt ligger i detaljene. Detaljer, som det utrente øyet neppe oppdager, men som samlet har en vesentlig betydning for at mange familier føler, at Penta er et behagelig, funksjonelt og ikke minst veldig holdbart fortelt.

Ta nå for eksempel taket. Ved første øyekast ligner det på et hvilket som helst telttak. Men det skal man ikke ta for god fisk. Det er en kraftig polyester takduk med et utvendig belegg, som beskytter mot alle former for værlag inklusiv sterk sol. I takduken er det dessuten vevet inn et PVA-stoff, som har den egenskapen, at det reduserer kondensvannet ved å fordele dette over hele takflaten.

Men også takets lysfelt, som gir et veldig behagelig lys i forteltet, er et lite mesterverk. Man har nemlig lykkes med å utvikle lysfeltet i samme materiale som resten av taket. Det betyr, at lysfelt og tak oppfører seg på samme måte under forskjellige værforhold, og dermed unngår man rynker og unødig slitasje på taket.
Titter man på vinduene er det verdt å legge merke til, at de påsveisede sprossene ikke bare er til pynt. De virker også som en forsterkning av Pentas front og gavler – uten at de samler smuss. Det samme gjelder for Pentas femkantede design med skrå fronter, som i høy grad medvirker til, at Penta’en står stabilt.

Mange års erfaring har vist, at det ikke er optimalt å sy takduk direkte på den underliggende teltduken. Det skaper stor slitasje, utettheter og rynker. Det problemet har Isabella løst ved å sy inn et spesielt pakningsbånd mellom tak og gavl. Dessuten er det i samtlige hjørner sydd inn kraftige tre-lags forsterkninger med en ekstra lærlapp, som sikrer at hjørnet ikke slites i stykker under vindpåvirkning.
Og så er de kjente Isabella gummistroppene omspunnet med polyester for å beskytte dem mot solens nedbrytende UV-stråling.

Utluftingsmulighetene er et kapitel for seg. I Penta finnes de i gavlen i form av et myggnett med en folieklaff. Den økte ventilasjonen gir et optimalt inneklima, uten at sjenerende innsekter kan trenge inn.
Inngangsdøren er ekstra bred, slik at både barnevogn og rullestol kan komme gjennom uten vanskeligheter. Og har man behov for et slags vindfang er det mulighet for, som ekstrautstyr, å kjøpe en dørmarkise.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden