: Prisbelønnet Waeco-design | Din Fritid

Prisbelønnet Waeco-design

Caravan Design Award er en prestisjefyllt utmerkelse som deles ut årlig til firmaer som har utmerket seg med noe helt spesielt når det gjelder form og funksjon.

Ladere og vekselrettere med prisbelønnet design fra Waeco.

Det ble ikke bare en pris, men to, til Dometic/WAECO når Caravaning Design Award 2008/2009 ble delt ut i forbindelse med høstens Caravan Salon i Düsseldorf. Både den nye, automatiske batteriladerserien PerfectCharge og de eksklusive SinePower-vekselretterne ble av juryen ansett å være verdt utmerkelsen.

Konkurransen ”Caravaning Design Award” er et samarbeid mellom Messe Düsseldorf og organisasjonen bak den velkjente internasjonale designutmerkelsen ”Red Dot Award”. Av totalt 88 uttatte produkter var det 18 som fikk den prestisjefyllte utmerkelsen og det var en veldig kvalifisert jury som valgte ut vinnerne.

Dometic/WAECO har lang tradisjon når det gjelder produksjon av elektronisk utstyr for den mobile boformen, og produktene brukes i talløse campingvogner og bobiler. Utfordringen besto derfor ”bare” i å kombinere den avanserte teknikken med et moderne og tiltalende design.

For å skape en ”WAECO-typisk” design for den nye generasjonens produkter, henvendte selskapet seg til et visst antall designspesialister og det ble SquareOne i Düsseldorf – med mange velkjente oppdragsgivere, for eksempel Pentax og Opel – som fikk oppdraget. Teamet har lykkes med å skape en serie produkter som savner sidestykke når det gjelder design, ergonomi og funksjon, samtidig som man også har lagt vekt på produksjonskostnadene.

– For hver produktgruppe analyserte vi samspillet mellom produkt og bruker, samt installasjonen og det miljøet der produktet skal brukes, forklarer Martin Topel som inngikk i teamet. Dette resulterte i det skrånende styringspanelet – en detalj som kjennetegner både ladere og vekselrettere – som gjør produktet lett å bruke, uansett hvordan det er montert.

En annen framtredende detalj er hylsteret av aluminium som gir en maksimal varmeavledning. Samtidig gjør profileringen av sidestykkene at det er veldig enkelt å montere ulike typer av tilbehør direkte på dekselet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden