: TopCamp Frigård Camping: Syddansk idyll | Din Fritid

TopCamp Frigård Camping: Syddansk idyll

Det er sommer og solen skinner fra en dypblå himmel, når vi triller inn på den populære campingplassen, TopCamp Frigård Camping i Kollund. Hvis vi ikke var i feriestemning da vi dro hjemmefra, så er vi det nå. Glade barn løper rundt på lekeplassen og hygger seg med hverandre. Flere ligger og slapper av foran sine campingvogner, men de fleste ligger ved poolen og slikker sol. Det hele tegner bra.


Camping uten campingvogn

Vi har på denne turen valgt å leie en av plassens luksushytter. De ”gamle” tradisjonelle hyttene uten bad og toalett finnes fortsatt, men det er de nye luksushyttene med bad, toalett, tv, eget kjøkken med mer, som legger opp til en ny form for camping. De minner mest av alt om små sommerhus. Den store forskjellen er bare, at de ligger på en campingplass. Det innebærer blant annet, at det er lekekamerater rett utenfor døren, men også at familien totalt sett har adgang til en lang rekke aktiviteter, som ballbaner, pool og lekeplasser med hoppeputer. Hyttene, som i Danmark kun må være på 25 m2, er godt utnyttet, men man skal være innstilt på å bo nokså tett på hverandre. Er været fint legger man ikke så mye merke til det, fordi man er mer ute.


Et historisk vingesus

Campingplassen ligger i et av Danmarks mest spennende områder, der man kan få historien helt innpå livet. Dybbøl Mølle og Dannebrog troner flott på toppen av Dybbøl Banke, og på en fin sommerdag som denne, kan vi se ut over Flensborg Fjord og et godt stykke av Tysklands nordlige kyst. Det var her det foregikk i 1864. Dybbøl Mølle er vel noe av det mest danske man kan finne i vårt land. Når man kikker tilbake i historiebøkene forstår man også godt, hvorfor nasjonalfølelsen er så stor på disse kanter. I Sønderborg kan man krysse den velkjente Christian den X’s Bro over Als Sund og få en flott utsikt over Sønderborg Slott og – Bukt. Christian den X uttalte, at han ikke brydde seg om broer, fordi det gjorde landet hans mindre. Og etter at Storebeltsbroen er kommet, kan man godt forstå, hva han mente med det.


Liv på plassen om kvelden

Midt på dagen er det stille på campingplassen. Enten slapper de fleste av eller også er de på utflukter i området. Utpå ettermiddagen øker aktiviteten voldsomt. Det lages mat i felleskjøkkenet, der teltcamperne møtes og snakker om dagens opplevelser.

Rundt ved teltvognene og campingvognene fyrer mange opp grillen og foran hyttene legges det også opp til en god middag. Vår terrasse er ikke noe unntak. Etter en god middag avsluttes dagen med en kveldstur på stranden, der dagens siste stråler takker for seg.


Fakta

Campingplassen er et godt utgangspunkt for turer til Tyskland, langs Flensborg Fjord, til Gråsten Slott, historiske Dybbøl og Sønderborg/Als.

Det finnes 3 forskellige hytter:
For 6 personers (4 stjerner)
For 6 personers (5 stjerner)
For 5 personers (4 stjerner)

Det leies også ut campingvogner.
Husk å reservere i høysesongen og på helligdager.
Selv om man bor i hytte skal man ha campingpass.
Det er 350 m til stranden ved Flensborg Fjord og 3 km til den tyske grensen.
På plassen er det masser med aktiviteter, swimmingpool med tyrkisk bad og sauna med mer.
Plassen er åpen hele året.

Besøk campingplassens hjemmeside for mer info.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden