: Kamphunder uønsket på DCU campingplasser i Danmark | Din Fritid

Kamphunder uønsket på DCU campingplasser i Danmark

Dansk Camping Union har besluttet at verken kamphunder eller muskelhunder er velkomne på DCU sine campingplasser. Det er bestemt etter all presseomtalen om hundene, som skambiter mennesker.

Foto: Martin Stenholm Hansen

I følge Sussi Frisch fra Dansk Kennel Klub, utsender kamphunder veldig få signaler, slik at det er veldig vanskelig for andre hunder å tyde kamphundenes signaler. Samtidig ignorerer kamphundene andre hunders signaler. Kamphundens avstandsone er større enn de fleste andre hunders. Kommer man innenfor syv meters avstand til en kamphund, har man overskredet hundens avstandssone. Kamphundene kan uten varsel plutselig bli angrepslysten.

Et annet kjennetegn er, at kamphunder er i stand til å motstå svært mye smerte. I tillegg er bittet enormt kraftig. Den låser kjevene fast rundt byttet. Kamphunder kan være hissige og desidert kamplystne. Noen kamphunder betrakter alt, som en kamp. Kamphundene er som regel svært selvstendige, sta, reserverte og selvbevisste og tar gjerne ledelsen - også over mennesker. Flere av kamphundene bryr seg ikke om sosial kontakt med andre enn den, som hunden anser som alfahannen.

Eksempler på raser, som går under betegnelsen kamphund

Akita inu, Alano español, Amerikansk bulldog, Anatolsk hyrdehund, Boerboel, Boston terrier, Bull mastiff, Bull terrier, Ca de bestiar, Cao fila de sao miguel, Cane corso italiano, Sentralasiatisk ovtcharka, Kaukasisk ovtcharka, Dogo argentino, Dogo canario, Dogue de bordeaux, Fila brasilleiro, Great japanese dog, Manchester terrier, Mastiff, Mastin espanol, Mastino napolitano, Pit bull terrier, Shar pei og Tibetansk mastiff.

Alle hunder i bånd

Alle hunder skal være i bånd på en campingplass. Det er i vel så stor grad kamphundeierne, som hundene som er problemet, Ofte har de en alt for stor tiltro til sine egne evner til å kunne kontrollere hunden uten bånd. Og sjansen på om de kan eller ikke kan, verken kan eller vil vi ta.

- Vi er nødt til å reagere av hensyn til de øvrige gjesters sikkerhet, uttaler DCU campingsjef Søren Dahlin.

Selv om såkalte kamphunder i gjennomsnitt hver 14. dag angriper dyr eller mennesker i Danmark, kommer det neppe noen endring av hundeloven før mot slutten av året. Det skyldes, at Folketinget skal vente på konklusjonene i det høringsutkastet, hundeutvalget sender ut på slutten av året. Fram til den nye hundeloven er vedtatt ønsker DCU ikke at kamphunder kommer på campingplassene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden