: Gode råd til hundeeiere på camping i Danmark | Din Fritid

Gode råd til hundeeiere på camping i Danmark

Campingliv med hund er hyggelig, men det stiller spesielle krav både til hund og eiers adferd. Her er noen gode råd for din hunds bevegelser på danske campingplasser.

Det er tillatt å ha med vennlige og omgjengelige hunder på campingplassen

Det forventes at hundeeieren nøye vurderer om hans/hennes hund er egnet til livet på en campingplass. Vennlige og omgjengelige hunder er egnet til campinglivet og velkomne. Hvis en eier opplever, at hunden opptrer aggressivt forventes det, at eier selv flytter/fjerner hunden, eller respekterer at campingplassen krever dette.

Krav om hundeansvarsforsikring og innskriving ved ankomst

Ved ankomst til campingplassen skal alle hunder innskrives. Hundeeieren skal medbringe bevis på at hunden er lovpliktig ansvarsforsikret og dette beviset må forevises ved innsjekking. (På den måten har man dels styr på hvilke hunder som oppholder seg på campingplassen og er uhellet ute, så er hunden forsikret!).

Hunder skal holdes i bånd - kort bånd der dette er nødvendig

På campingplassen skal hunden føres i kort bånd. Flexliner eller lengre liner kan brukes på friluftsarealer, hvis det er hensiktsmessig eller angitt med skilt.

Hunder skal holdes under oppsyn

Hvis hunden ikke er forsvarlig stengt inne i en campingvogn eller bil, så skal hunden være under oppsyn. Hunder må ikke bindes uten tilsyn.

Hundefrie områder skal respekteres

Spesielle områder kan være skiltet med “Hunder ingen adgang”. Det kan være kjøkken/spiseområder, lekeplasser osv. Dette skal naturligvis respekteres.

Saml opp og vis hensyn!

Det forventes at hundeeiere straks samler opp hundens etterlatenskaper.
Det forventes også at hunden ikke forstyrrer omgivelsene med bjeffing.
Generelt kan man si, at det er et privilegium å ha med hund på camping. Det forventes derfor at hundeeiere verner om dette gode og viser hensyn overfor omgivelsene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden