: Små vogner: Solifer Artic 366 (2010-modell) - vintervogn i miniformat | Din Fritid

Små vogner: Solifer Artic 366 (2010-modell) - vintervogn i miniformat

Man tror det nesten ikke, men Solifer har lykkes med å lage en ekte vintervogn, med Alde sentralvarme og vannbåren gulvvarme, og med en totalvekt på bare 750 kg. Nå kan selv små biler trekke en ekte vintervogn.

Utformingen av vognen bærer tydelig preg av slektskapet med Polar camperen for montering på en pickup, og som er utviklet av SoliferPolars datterselskap S-Karosser. Planløsningen er nesten kopiert fra de velkjente påbygnings camperene fra dette firmaet, som har lang erfaring i å få mye til å ta liten plass, og å utnytte plass og vekt til det ytterste. Man stiger inn i vognen gjennom en dør bak i vognen. Denne døren er bare 150 cm høy, og derfor er det over døren på innsiden plassert en bløt pute så man ikke slår hodet når man går ut. Denne detaljen er direkte kopiert fra camperen.

Til venstre for døren er der et lite badeværelse, med håndvask og toalett, men uten dusjmulighet. Det er et oppheng med lommer til toalettsaker. Til høyre er et kjøkken, med to gassbluss og et 60 liters kjøleskap. Søppelkurven er bekvemt plassert på døren så den er lett tilgjengelig fra kjøkkenplassen. Det er skuffer og skapplass, men ingen tildekning av gassbluss og vask. Det er også avlastningsplass ved siden av kokeblussene.

Foran i vognen er det en sittegruppe med et bord, opphengt på veggen, som kan forvandles til en seng når natten faller på. De to sofabenkene kan forvandles til enkeltsenger.
Der er to skap på høyre side over vinduet, og en hylle på samme sted på venstre side.

Solifer Artic 366 er den minste helt ekte vintervogn på markedet, med isolering og vinteregenskaper som de store modellene. En ekte vintervogn i miniformat.

Totalvekt 750 kg
Innvendig lengde 316 cm
Innvendig bredde 211 cm

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden