: Spania: Opphold hele vinteren | Din Fritid

Spania: Opphold hele vinteren

Når den mørke norske vinteren melder sin ankomst, har mange nordmenn allerede forlatt landet, enten med bobil eller campingvogn. De trekker mot varmere himmelstrøk og Spanias lune klima.

Den vakre broen i Ronda ses best ved å gå ned i kløften 90 meter under byen

De fleste kjører av gårde i oktober eller november måned og kommer hjem igjen i mars eller april. Omtrent samtidig med at den norske våren begynner å melde sin ankomst. Det gir full utnyttelse av den investeringen som et kjøp av en bobil eller campingvogn unektelig er. Da man allerede i november måned kan risikere vinterlige forhold i Alpene og Pyreneene skal man sørge for å ha litt vinterutstyr med i vognen.

Resten av campingutstyret er det samme som på en to ukers tur i Norge i en fullt ut pakket campingvogn. Husk gassregulator for de land, det skal reises til, slik at det kan byttes gassflaske underveis. Forhør deg nærmere hos din forhandler.


Annerledes ferie

I motsetning til de mange nordmenn som har kjøpt bolig i Spania, har campingfolket den klare fordelen at man kan flytte ”huset” og dermed oppleve mye mer i løpet av vinterhalvåret. Ofte hender det at man får såkalte ”campingvenner”, der man avtaler, hvor man skal møtes. Mange avtaler et bestemt sted mens andre møtes tilfeldig, men felles for alle, er at de har god tid til å hygge seg i hverandres selskap og dra på oppdagelsesferd sammen.

Fjellbyen Ronda kan varmt anbefales pga. byens ro og sjarm

Syd-Spania – Ronda

Campingplassen i Ronda, som ligger oppe i fjellene, er litt annerledes enn plassene ute langs kysten. Plassen ligger i utkanten av byen, som ligger nesten 100 meter over elven Tajo’s dype kløft. Plassen er hovedsakelig omgitt av oliventrær, noe som skaper en spesiell atmosfære. Fasilitetene er av middels karakter, men har man dusj i campingvognen vil man nok foretrekke å bruke den. Det er gode muligheter for å bli kvitt spillvann, tømme toalettet, få fylt ferskvann og vaske tøy. Campingplassen har sin egen lille restaurant med spanske spesialiteter på menyen. Husk å benytte omkjøringsveien og ikke gjennom den gamle bydelen, der gatene er veldig smale. Det er i underkant av en times kjøring til Middelhavet.

Bassenget på Vilanova Park

Nord-Spania – Vilanova Park

Ca. 50 kilometer syd for Catalonias hovedstad, Barcelona, ligger Vilanova Park, som også er en helårsåpen campingplass. Plassen er et stort feriesenter med alle tenkelige fasiliteter så som pool, velvære senter, supermarked med mer.

Plassen tilbyr også guidede turer i området. Det guides på dansk og hjemmesiden finnes også i dansk språkdrakt.

Huskeliste

Sjekk forsikringer og oppholdstillatelse.

Sjekk med NAV om ulike sykeforsikringsbevis, siden oppholdet er av lengre varighet enn en normal ferie. Sørg også for å tegne en egen reiseforsikring, samt sjekk opp vilkårene i forsikringen for bil, campingvogn, fortelt og innbo.

Er oppholdet lengre enn tre måneder i et EU-land og det kun er snakk om ferieopphold skal det søkes om turistvisum hos landets ambassade. Det er som regel ikke noe problem å få tillatelse.


Vinterdekk

Selv om man kjører mot Spanias sol, skal det være vinterdekk på både bil og campingvogn i vinterhalvåret. Det krever de nye reglene i Tyskland. Man kan kjøre med vinterdekk på hele turen, men man skal da være oppmerksom på at de slites hurtigere på tørr vei samtidig som bremsestrekningen forlenges. Det krever at man kjører langsommere og holder større avstand på tørr vei.


Spar penger

De mange overnattingene i løpet av vinteren kan fort komme opp i store summer. Man kan velge å legge seg inn på den samme plassen hele tiden og dermed få en sesongpris, som er billigere enn å betale for hver enkelt overnatting på forskjellige steder. Man kan også benytte Camping Cheque, men sjekk også rabattordninger hos ulike bilorganisasjoner og forskjellige campingplass sammenslutninger.

En del plasser ned gjennom Europa har åpent hele året.

Det er oftest de som har nådd pensjonsalderen som pakker campingvognen eller bobilen og tilbringer vinterhalvåret i Syd-Europa – langt fra mørke norske vinterdager

Billig besøk hjemmefra

Med de mange mulighetene for billige flybilletter, kan man alltids få besøk av venner og familie, som så legger seg inn på samme campingplass i hytte eller utleievogner. På den måten lider man ikke under hjemlengsel i løpet av vinteren. Mange drar også hjem på juleferie og lar vognen stå til de kommer tilbake.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden