: Hymer 2010: Hymer Car - verdens raskeste bobil | Din Fritid

Hymer 2010: Hymer Car - verdens raskeste bobil

Fellesprosjekt mellom Goldschmitt og HYMER. Nesten standard bobil som takket være gassdrift oppnådde en hastighet på over 200 km/t. Et offisielt forsøk for å komme i Guinness Rekordbok skal finne sted til våren, der man håper å oppnå en hastighet på 230 km/t.

Verdens raskeste bobil er en Hymer car med litt endringer fra Goldschmitt. Under et rekordforsøk i forkant av fritidsmessen i Stuttgart oppnådde man med en bobil utstyrt med en økonomisk 2,3-Liters motor samt innovativ Gass-Diesel-Drift, å slå bestenoteringen på 191 km/t med god margin. Man passerte også 200 km/t, som er hastigheten en komplett utstyrt bobil må oppnå for å komme i Guiness rekordbok og kunne smykke seg med tittelen verdens raskeste bobil. Denne grensen ble passert kort tid etter, på en flyplass, der man kom opp i 207 km/t! Bilen vil kunne beskues i foajeen til messen CMT i Stuttgart i perioden 16. til 24. januar.

Denne hastigheten ble oppnådd mye takket være enkelte aerodynamiske forandringer (som tildekking av understellet og avrundinger på vindusrutene), en lett motortrimming og ikke minst tilleggskrefter som et resultat av blandingen av gass med konvensjonell dieseldrivstoff. Heinrich Bloemer, som er oppfinneren av systemet hos firmaet Goldschmitt, og tidligere aktiv racerkjører, tok på seg utfordringen, å gjøre HYMER Car i 2,3-Liters versjon til en skikkelig sprinter. „Det hadde vært mye enklere om vi hadde benyttet 3-Liters-utgaven av Fiat Ducato. Vi ville imidlertid vise, at også den volumsvakere Ducato-motoren hadde enorme ytelsesreserver og til tross for den høye ytelsen på rundt 200 hk fortsatt var ganske sparsom“, ifølge Bloemer.

Slutten er imidlertid ikke nådd med 207 km/t, og Hymer og Goldschmitt har tatt mål av seg til å bli kåret til verdens raskeste bobil. Man har derfor allerede tatt kontakt med Guinness for et framtidig rekordforsøk, som skal finne sted på vårparten på biltestanlegget i Papenburg i Nord-Tyskland. Man vil da prøve å komme i Guinness Rekordbok med en hastighet på 230 km/t, med 2,3-Liters motoren og Gass-Diesel-Mix over en strekning på nøyaktig 1.000 Meter fra stillestående start.

Hvorfor akkurat 230 km/t? Løsningen kommer fra Dieter Goldschmitt, styreformannen i Goldschmitt AG:
- Guiness krever 200 km/t for å oppnå tittelen verdens raskeste bobil, 30 km/t vil vi ha med for å markere alle driftsårene til Goldschmitt. 1. April 2010 kan nemlig Goldschmitt-techmobil AG feire sitt 30-års jubileum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden