: Årets Campingplass 2009: Byrkjelo Camping | Din Fritid

Årets Campingplass 2009: Byrkjelo Camping

Byrkjelo Camping i Sogn og Fjordane er kåret som Årets Campingplass 2009 av fagjuryen i Norsk Caravan Club. Det hele i knivskarp konkurranse med kremen av norske campingplasser.

Med sine 70 strømplasser, utleiehytter i tre ulike størrelser og et innbydende turterreng med fine muligheter også for ørretfiske ligger Byrkjelo Camping like sør for Byrkjelo sentrum. Plassen smykker seg med fire stjerner, har sesong fra 1. mai til 1. oktober, og inngår blant de 88 spesielt utvalgte campingplassene i NCC Topp-Camping systemet.

– Dette er alt sammen campingplasser som er håndplukket etter tips og anbefalinger fra medlemmene i NCC, sier Atle Hofseth. Hver plass blir nøye undersøkt og vurdert av NCCs egne, erfarne inspektører før de eventuelt kan innlemmes i kjeden. Alle Topp-Camping plassene blir i tillegg gjenstand for årlige inspeksjoner, der det kontrolleres at det gode nivået holdes ved like.
– Byrkjelo fremstår som en ryddig og fin plass, hvor det er koselig å komme, sier fagsjef Atle Hofseth i NCC.
Samtidig dreier det seg om en plass i jevn fremgang, med målbevisst oppgradering av fasilitetene, sjelden god service og høy sanitærteknisk standard.

Foto: Livar Bergheim

Oppvarmet basseng

Et oppvarmet, utendørs svømmebasseng er på ingen måte noe vanlig syn på Vestlandet, og det 10 x 20 meter store bassenget på Byrkjelo Camping har da også vært en svært så populær tilvekst til plasstilbudene helt siden det sto ferdig i 2004, sammen med en mindre plaskedam for de yngste.

– Riktignok er det bademuligheter også i den vesle elven som renner like forbi plassen, sier Kristin Sindre Bjørkelo, som driver Byrkjelo sammen med maken Anders. – Men med smeltevann fra Jostedalsbreen ligger vanntemperaturen her på 5-6 Celsius-grader. Da frister det nok mer med 24 grader i bassenget. Det er åpent gjennom hele skoleferien.

I 2007 kom turen til et lysthus ved grillplassen – og tilbud om trådløs bredbåndforbindelse til alle som hadde behov for det. En oppgradert og utvidet sanitærbygning sto klar i fjor sommer, med dusj og toalettrom som også er tilpasset bevegelseshemmede. I år er det kommunale veimyndigheter som vil slå til – med et legjerde som vil skjerme plassen fra E 39, som går like forbi.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden