: Camping i regnvær - ingen hindring | Din Fritid

Camping i regnvær - ingen hindring

Tilhører du den delen av den voksne befolkningen, som fortsatt ikke kan gå forbi en vanndam uten å hoppe i den, så lykke til. Du gjorde det da du var barn. Barn gjør det fortsatt. For dem er regnvær ingen hindring på ferien. De kjenner det fra skole og barnehage. Det dreier seg bare om å ha på det riktige tøyet og å være litt barnslig til sinns.


Regnvær i Norge

Det er nesten umulig å tilbringe en to ukers sommerferie i Norge uten å oppleve et par regnbyger, og det kan vel de fleste også leve med, bare solen kommer igjen. Flere dager med regn kan være vanskeligere, men titter man seg litt rundt, er det som regel en del saker, man kan foreta seg, selv om skyene er tunge og grå. Den middagsluren man aldri får tatt hjemme, kan nå tas med god samvittighet. Få familien til å samle seg rundt campingbordet for å spille Ludo, Monopol eller et annet bra klassisk familiespill.


Opplevelser for hele familien

Over hele landet er det masser av spennende museer, der hele familien kan bli litt klokere på ditt og datt. Gjør det til en felles lærerik opplevelse. Man skal som foreldre ikke ta det så nøye hvor mye man kan fortelle barna sine – man kan jo bare lese høyt fra plansjene, så lærer alle noe. Regnvær kan imidlertid ofte innebære, at man må kalkulere med et litt større budsjett til feriefornøyelser, fordi man kjører mer rundt til attraksjonene og går på shopping eller på kino, men er kassen i ferd med å bli tom, så husk på, at en regnværsdag ved havet eller i skogen – selvfølgelig i regntøy – også kan være en suveren opplevelse.


Haglbyger i utlandet

Nåtidens klimaforandringer medfører dessverre også, at man ikke lenger kan være sikker på solferie ved å kjøre sørover. Juli måned byr ofte på tropisk regn, stormvær og også haglbyger. Det har en del turister i campingvogn allerede fått erfare og som i år kom hjem med en totalskadet vogn, som er ødelagt av hagl på størrelse med golfballer. Sydpå er det imidlertid ofte varmere, når det regner. Og man føler kanskje heller ikke at det er så surt, fordi man er et fremmed sted, der kulturen og gastronomien pynter på opplevelsen. Omvendt forventer man bare at solen SKAL skinne hver dag, men så er altså ikke alltid tilfellet.


Store barn og store campingplasser

De største barna i familien er lettere å få aktivisert i regnvær på en større campingplass, der det er innendørs badeland og aktivitetshall med sport og internett. Det kan også danne basis for en familieopplevelse, der hele familien tar en runde badminton eller bordfotball. De store plassene har også restaurant, så kos dere med en god middag og glem grillen til solen titter fram igjen.


Husk regntøy og gummistøvler

Husk på at det sjelden er barna, som beklager seg over regnvær. De er vant til å være ute i all slags vær i barnehagen og på skolen, men for alles skyld så husk regntøy og gummistøvler – også selv om det er sommerferie. Og hvorfor ikke ta det med til alle. Kast alle hemninger – ut i regnværet og gyv løs på vanndammene sammen med barna. Tro meg, det er skikkelig gøy.


Gode råd til camping i regnvær

• Husk regntøy og gummistøvler på alle campingturer.
• Lukk teltet og vinduer, slik at vannet ikke kommer inn.
• Kjøp et telt med et vannsøyletrykk på 5000, så tåler det også kraftige regnbyger.
• Luft ut etter en regnbyge. Luftfuktigheten stiger inne i vognen/ teltet.
• Tørk av teltet for smuss, når det er tørt, så tar du godt vare på det.
• Er telt/fortelt vått ved hjemreise, skal det tørkes så fort det er mulig.
• Sjekk værutsiktene. Regn kommer ofte lokalt, så flytt ekvipasjen din til et nytt sted – det er jo nettopp fordelen med campinglivet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden