: Frankrike: Camping i Annecy – alpenes Venezia | Din Fritid

Frankrike: Camping i Annecy – alpenes Venezia

På grensen til Alpene ligger byen Annecy ved sjøen av samme navn. Utsikten mot Alpene ved Chamonix er praktfull, både fra campingplassene ved sjøen og fra Annecy´s turistplass, nesten midt inne i byen. Klimaet er fremragende, det lukter veldig av Provence og det er mange utfluktsmuligheter til nære og fjerne steder.

Palass, fengsel, rådhus – stedet har gjennomgått det meste og er Annecy´s kjente motiv

Byen ligger ved vestbredden av Lac de Annecy (Annecysjøen). Alpene har skapt denne sjøen og dens utløp går tvers gjennom byen, som kan være stekende varm. Denne franske byen ligger 40 km syd for sveitsiske Geneve. Det rennende vannet i elven er kjølig og skaper en behagelig atmosfære ved bredden av denne elven, som både svanene og restaurantene nyter godt av. Strendene syd for byen har imidlertid litt varmere vanntemperatur. Den nevnes første gang i 1107. På den tiden ble det bygd kirker og slott på et sted som var en fhv. romersk bosetning.

I 1401 ble byen overtatt av greven av Savoyen og ble denne landsdelens hovedstad snaue 50 år senere og etter innføring av kalvinismen ble Annecy også sete for biskopen i Geneve, som ganske enkelt flyttet sine herligheter hit. En kort periode etter den franske revolusjonen ble byen fratatt sine selvstendige rettigheter, men ble i 1815 ført tilbake under huset Savoyen. I 1860 sluttet Savoyen seg til det franske rike og Annecy har siden den gang vært hovedstad for Departementet (fylket) Haute-Savoie.
Den indre gamle byen har bevart sitt middelalders og maleriske preg, noe som tiltrekker mange turister og dermed en blomstrende restaurantvirksomhet rundt elven.

Pont des Amours - Kjærlighetsbroen

Severdigheter

Byen har noen severdigheter, men egentlig ikke noen, som hever seg over gjennomsnittet av severdigheter. Ikke noe museum a la Guggenheim, ikke noen katedral a la Notre Dame i Paris. I Annecy er det den totale helheten, som trekker - en helhet, som ikke finnes så mange andre steder, en helhet bestående av maleriske kvarterer, atmosfære, ren luft og praktfull natur rundt hele byen. Hele den gamle byen med sine maleriske hus rundt elven er en stor severdighet. Selv i en hetebølge er det relativt kjølig ved elven og sjøen, der det kalde vannet fra de høye fjellene strømmer igjennom. I tillegg kan nevnes Borgen Annecy, den seingotiske katedralen St.Pierre og turbåtene, som er en stor attraksjon og de legger til rett ved siden av elvens munning og den nærliggende vakre parken. Klar til å føre deg gjennom storslåtte turer på et krystallklart vann med høye fjell omkring.

Byen forventes å bli arrangør av de olympiske vinterleker i 2018.

Maleriske kvarterer mange steder

Campingmuligheter

Der finnes en enkelt campingplass i byen, Belvedere Camping, men mange i byens omegn, hovedsakelig ved sjøen. Plassene er forskjellige i utstyr og beliggenhet og kan imøtekomme alle krav ved et kortere eller lengre opphold i byen eller ved sjøen, som sies å være Europas reneste sjø og der vanntemperaturen ligger på ca. 24 grader om sommeren.

Camping Belvedere:
Kommunens campingplass har grei adkomst til fots til sentrum (bratte gater når man går til fots - stien “Chemin de Belvedere” går IKKE via “Boulevard de la Corniche”, men er en snarvei for fotgjengere.) eller med buss fra holdeplassen ved campingplassen. Plassen har utmerkede fasiliteter og er p.g.a. sin sentrale beliggenhet nær sentrum et godt sted for et bybesøk av kortere eller lengre varighet. Det snakkes engelsk i resepsjonen. Plassen ligger høyt med litt utsikt over sjøen og fjellene mot øst. Rolig turistplass.

Svanen har bevoktet dette hjørnet i 22 år, vi så den her igjen

Camping Au Coer de Lac:
Campingplassen ligger 7 km fra Annecy´s sentrum i landsbyen Sevrier. Det er tilgang til stranden direkte fra plassen og til naturparken “Les Bauges”. Mobilhomes kan leies. Plassen ligger inntil et ferieland med underholdningstilbud, petanque, bordtennis og volleyballbane. Paragliding formidles.
.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden