: Farlige høstveier | Din Fritid

Farlige høstveier

Høsten og den begynnende vinteren er preget av vind, regn og kulde. Dette krever skjerpet oppmerksomhet hos trafikantene.

Pass på veiene om høsten

Et typisk oktober-november fenomen er de mange visne bladene, som faller ned på veien. Veiene kan enkelte steder utvikle seg til ordentlige rutsjebaner som i kombinasjon med regnet får bladene til å klumpe seg sammen. Men også jord på veien, får samme effekt som visne våte blader. Nemlig isglatte vinterveier, bare uten is.

Når du treffer på visne blader eller jord på veien, så ta framfor alt foten bort fra gasspedalen, unngå å bremse, men styr i stedet.

Godt råd

Sjekk, at bilens lykter lyser korrekt. Rens lykteglassene regelmessig og sørg for, at bilens ruter er helt rene, både inne og ute.

Tåkelys må i utgangspunktet bare benyttes i tåke og under sterk nedbør. Når det igjen blir bedre sikt, så slokk tåkelyset, det blender!

Vannplaning forekommer ofte i regnfullt høstvær. Risikoen for å oppleve en sklitur på en sjø av vann øker med høy fart, slitte dekk og eventuelle sporete veier. Et godt råd er å la bilen redusere farten og styre i stedet for å bremse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden