: Caravanmessen 2010: Besøkstallet gikk kraftig opp | Din Fritid

Caravanmessen 2010: Besøkstallet gikk kraftig opp

I kjølvannet av finanskrisen sank besøkstallet i 2009. Caravanmessen 2010 beviste at bransjen er friskmeldt igjen, og at folk er tilbake i feriemodus.

- Vi gleder oss på vegne av bransjen. Dette viser at en negativ trend har snudd innenfor caravanbransjen, sier messesjef Konrad Sel etter at den 15. Caravanmessen totalt fikk 1.645 flere besøkende enn i 2009. Hele 18.696 personer fant veien til Norges Varemesse på Lillestrøm de fire dagene som Caravanmessen holdt åpent. Det er altså en klar økning sammenliknet med 2009, da bransjen var i nedgang og besøkstallene også gikk nedover. - Utstillerne melder om kjøpelystne besøkende, og salget har så vidt jeg har hørt også vært strålende, sier en meget fornøyd Konrad Sel hos messearrangøren. Under den avsluttende søndagen var det 4.837 besøkende, hvilket var 450 flere enn ifjor. Den største økningen mot fjoråret opplevde man lørdag med over 800 flere besøkende. - Med en positiv trend i bransjen ser vi nå framover mot den neste Caravanmessen i september 2011, sier Sel. Caravanmessen startet i sin tid i Vikingskipet på Hamar, men har i de senere år holdt til på Lillestrøm. I år hadde man hele 26.000 kvadratmeter med det siste innenfor camping, campingvogner, bobiler og fritid. Alt fra de største bobilene til 3,3 millioner og ned til småsaker som du behøver til campingturen. En av årsakene til at man opplevde økende tilstrømning i år var antagelig også at Caravanmessen ikke kolliderte med Dyrsku’n i Seljord, slik som ifjor. Dessuten gikk den svenske motsatsen på Elmia i Jönköpin en uke tidligere og ikke samme helg som i 2009.

Campingen populær

Også i år hadde man lagt messecampingen til Hellerudsletta under caravanklubbens avdeling i Romerike. Og nok en gang var det svært populært og stor trafikk.Vi håpet å nå 500 enheter, men det manglet bare et fåtall, sier campingsjefen Arild Berg, som på sluttet nøye regnet inn hver eneste bil for å passere 500-streken. De tradisjonelle gamle bussene fraktet folket fram og tilbake til Caravanmessen, og på kvelden var stemningen høy med underholdning og meget bra atmosfære. Caravanmessen vokser I år var Caravanmessen i størrelse på utstillerflate større enn noen gang siden man flyttet til Lillestrøm. Nye segmenter har også kommet inn, og det er en pågående diskusjon i bransjen om hva man skal ha med på Lillestrøm og ikke. Nytt i år var villavognene, mens spikerteltenes mange produsenter vokser for hvert år, hvilket ikke alle i bransjen er like fornøyde med. Og handelen gikk livlig. Caravanmessen har nå også utviklet seg til å bli en meget viktig salgsmesse, ikke bare en utstilling slik som det var i begynnelsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden