: Ny sikkerhetsavstenging med kollisjonssensor | Din Fritid

Ny sikkerhetsavstenging med kollisjonssensor

Truma lanserer nå en forfinet sikkerhetsavstenging for bobilens gassystem.

På messen på Elmia kunne man få en demonstrasjon av hvordan den nye sikkerhetsavstengingen fungerer

Etter 1. januar 2007 må alle nye bobiler være utstyrt med en automatisk gassavstengning, som bryter gasstilførselen dersom en ulykke skulle inntreffe.

Først ute med å presentere en slik avstenging var Truma med sin SecuMotion, som raskt kom til å dominere markedet. Prinsippet for SecuMotion var, at dersom trykket etter reduksjonsventilen minsket mer enn tillatt, så ble strømmen helt stengt.

Nå har Truma utviklet en helt ny sikkerhetsavstenging som har en innebygd kollisjonssensor som reagerer allerede ved en så lav kollisjonshastighet som 15 – 20 km/h.

I virkeligheten dreier det seg om to avstengningsanordninger – MonoControl CS for en flaske og DuoControl CS med integrert automatisk omkobler – som begge finnes for både horisontal og vertikal montering. (MonoControl CS kan i etterhånd kompletteres med automatomkobleren DuoComfort.) Til forskjell fra andre, lignende produkter på markedet, fungerer Trumas sikkerhetsavstengninger helt uten strøm.

Den som vil gjøre det bekvemt for seg, kan komplettere DuoControl CS (og DuoComfort) med elektrisk fjernindikering, kombinert med en elektrisk oppvarming av regulatoren.

I Trumas program for gassforsyning finnes også en elektrisk styrt magnetventil som manøvreres innenfra bobilen. For optimal trygghet kan den hendige dessuten koble sammen denne med en gassvarsler inne i bilen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden