: Weinsberg 2011: Utvider med campingvogner | Din Fritid

Weinsberg 2011: Utvider med campingvogner

En av Tysklands mest tradisjonsrike karosseribyggere, Weinsberg, som i dag er en del av Knaus Tabbert Group, har i tillegg til bobiler nå også lansert en serie campingvogner.

Weinsberg utvider med campingvogner

Den nye caravanserien er gitt betegnelsen CaraOne der ambisjonen har vært å skape en campingvogn som dekker de mest nødvendige behov under mottoet ”Mer caravan trenger ingen”. Man startet opprinnelig med tre versjoner, 400LK, 440FD og 500XD, men mottagelsen tilsa en umiddelbar utøkning av programmet med modellene 420QD, 480EU, 480 QDK og toppmodellen 740 UDF.

Planløsningsmessig har den minste, 400 LK, sittegruppe foran og tverrplassete køyer bakerst. 420 QD har dobbeltseng plassert på tvers i fronten, sidesittegruppe og toalett og kjøkken mot endeveggen, mens 440 FD har dobbeltseng og toalett i hvert sitt fremre hjørne, mens sittegruppen er i det bakre. På de to 480 versjonene har EU-versjonen 2 enkle senger foran og rundsittegruppe bak, mens DQK har tverrplassert dobbeltseng i fronten, sidesittegruppe og tverrplasserte køyer bakerst. 500 XD har dobbeltseng med tilgang fra begge sider foran i vognen, sidesittegruppe og toalett og kjøkken mot endeveggen. Toppmodellen, 740 UDF, har rundsittegruppe i fronten, mens det på midten er køyesenger og sidesittegruppe, og i hvert sitt bakre hjørne dobbeltseng og toalettrom.

Lengdemessig strekker programmet seg fra 4 til 7,46 meter, innvendig målt.

Fram til i år har det kun vært bobiler som har stått på programmet og til 2011-sesongen omfatter disse alkove og halvintegrerte biler samt en innredet kassevogn. Den sistnevnte har betegnelsen Carabus 501 MQ med dobbeltseng bakerst, kjøkken og toalett på midten og sittegruppe i tilknytning til førerhuset. Den totale lengden er 599 cm og som basis Fiat Ducato med totalvekt 3300 kg.

Alkoveserien består av to versjoner, 500 MG og 700 DG, som begge har tverrplassert dobbeltseng bakerst, toalett og kjøkken på midten og sittegruppe i tilknytning til førerhuset. Den minste har en total lengde på 599 cm, mens den største måler 743 cm. Også her er basis Fiat Ducato, men her med totalvekt på 3500 kg.

Blant de halvintegrerte bilene er det til 2011 tre nye versjoner, 650 MEG, 650 MGH og 700 MX. Den førstnevnte har enkeltsenger bakerst, mens MGH versjonen har tverrplassert dobbeltseng bakerst i tillegg til senkeseng over sittegruppen midt i bilen. Den største har fast dobbeltseng med tilgang fra begge sider bakerst i bilen og kjøkken og toalett med separat dusjkabin i midten. Det øvrige modellprogrammet består av 500 MG og 700 MG.

Norsk importør av Weinsberg er Bobil Hansen www.bobilhansen.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden