: Test: Caravelair Ambiance Style 400 – fransk lettvekter | Din Fritid

Test: Caravelair Ambiance Style 400 – fransk lettvekter

Med sine 40 datterbedrifter og 34.000 ansatte i åtte land er franske Trigano en tungvekter innenfor produksjon av fritidsutstyr.

Campingvogner og bobiler er blant dette franske konsernets produktportefølje. Her hjemme er de kanskje mest kjent for bobilmerket Challenger, men også campingvognmerkene Caravelair og Sterckeman selger brukbart i Norge Triganos historie går tilbake til 1935. Året etter fikk franskmennene for første gang muligheten til betalt ferie og firmaet startet med produksjon av telt. Siden har det ballet på seg. I 1971 startet produksjonen av campingvogner og i 1984 rullet den første bobilen ut fra fabrikken. Caravelair-seriene er nøkterne kjørevogner, produsert i lette materialer og med lite ekstra stæsj. Vognene leveres med 10 års-fuktgaranti. Dette krever at kunden kommer innom leverandøren med vogna en gang i året for test.

Caravelair Ambiance Style 400

Koselig sittekrok med god sitteplass til fire personer

Sittegruppe

Salongen er plassert mellom badet og dobbeltsenga og består av to tosetere som er plassert på hver sin side av bordet. God sitteplass til fire voksne personer. Putene i ryggstøet kunne, etter min mening, vært noe høyere. På sideveggen er det ei overskapsrekke med tre skapdører. Rekka er totalt 168 centimeter bred, 30 høy og 29 centimeter dyp. Under skapene er det ei åpen hylle.

Ei lysekrone med tre spotter i taket og to lyspunkter i hvert av hjørnene i overskapsrekka gir bra lys. Mye av lagerplassen under sittegruppa er okkupert av teknisk utstyr. Sittegruppa kan gjøres om til ei lita dobbeltseng med ei liggeflate på 168 gange 97 centimeter.

I minste laget for voksne folk, men god nok plass til to smårollinger. På motsatt side av midtgangen er det et skap med bordplass til TV.

I denne senga ligger du godt

Sengeplasser

Dobbeltsenga er plassert helt fremst i vogna. God sovekomfort var prioritert da vogna ble skapt. Liggeflaten på senga er på 195 gange 138 centimeter. Madrassen er prøveligget og er mer enn godkjent. Under senga er det flust med lagerplass. Deler av denne plassen kan nåes via ei utvendig lasteluke. På endeveggen over vinduet er det ei overskapsrekke i hele vognas bredde. Høyden er 37 centimeter, mens dybden er om lag 40 i snitt. Noe mer nede og noe mindre øverst. Skaprekka har tre dører. På sideveggene er det to små hyller og i hjørnene i hodeenden er det to lesespotter. Soverommet kan deles av fra resten av vogna med et forheng. Sittegruppa kan gjøres om til ei seng for to små barn.

Dusjing går greit, men her er det ikke uttak for 220 volt

Oppbevaring og bad

I tillegg til den lagerplassen som er beskrevet under vognas andre kapitler er det funnet plass til et hengeskap. Dette er plassert midt i vogna, tvers ovenfor sittegruppa. Skapet er 140 centimeter høyt, 39 dypt og 48 centimeter bredt. Hengehøyden er på 133 centimeter. Under dette skapet er Trumatics varmluft plassert. På høyre side av dette skapet er det ei stor åpen hylle øverst. Under dette TV-bordet er det et underskap med noe lagerplass. I den integrerte gasskassa er ikke mer plass igjen når reservehjul, to gassflasker og spillvannstanken er på plass. Reservehjul og trillbar spillvannstank på 30 liter er standard utrustning. Totalt sett er det godkjent med lagerplass for to stykker i vogna, særlig med tanke på at vogna er ei ni-måneders-vogn. For bruk i streng kulde med de behov det medfører av ekstra utstyr er det ikke nok lagerplass. Heller ikke om en skal ha med seg to barn. Mener derfor at det totalt sett er det godkjent med lagerplass for to stykker i vogna, men heller ikke mer.

Bad:
Badet er plassert ved siden av kjøkkenet helt bakerst i vogna. Dette er utstyrt med dusjgulv. Håndvaskarmaturet har lang slange og det er plassert et feste for dette høyt opp for veggen. Dusjing går greit i denne vogna. Håndvasken er plassert i hjørnet med det samme du kommer inn i rommet. Over denne er det et stor hjørnespeil, under et skap med typisk plass til en stabel med håndklær. Til høyre for vasken mot inngangsdøra er det satt opp en håndkle holder. Mot bakveggen i vogna er det et Thetford kasettoalett. Over toalettet et skap med plass til det mest nødvendige for den faglige kroppspleie. På sideveggen er det et ugjennomsiktig vindu som slipper inn lys og som kan åpnes for full utlufting. I taket er det en lufteventil. Det er et lyspunkt i rommet og dette befinner seg i hjørnet over håndvasken. Det er ikke uttak for 220 volt i badet, så batteridrevet barbermaskin eller barberhøvel er et must.


Oppbygging

Vogna er bygd på et enkeltakslet helgalvanisert AL-KOunderstell på stålfelg. Dekkdimensjonene er 185/70 R14. Hjulkapsler er standard. Oppvarmingen er basert på et Trumatic 3002 gassvarmeanlegg med 12 volts lufttransport. Trumatic tar seg også av vannoppvarming for dusj og vask. Den faste vanntanken er på 40 liter og er plassert under dobbeltsenga. Denne har utvendig påfyllings-tut. Veiledende pris for standardmodellen av vogna er på 133.900 kroner. I vogna jeg testet er det satt inn ei ekstrautstyrspakke som kostet 15.200 kroner. Denne består av batteripakke, elektrisk gulvvarme og TVantenne. Utvendig er det ei tradisjonell vogn med firkantete vinduer. Bakstussen er stilig med sin vertikale lysrekke. Vognene leveres med fire forskjellige stoffvalg.

Lite, men funksjonelt kjøkken

Kjøkken

Kjøkkenet er plassert helt bakerst i vogna. Benkeplate måler 120 centimeter bred og 58 dyp. Nedfelt Smew til høyre mot deleveggen til badet og et gassbluss med tre bluss fra samme leverandør i midten. Begge er i rustfritt stål og kan dekkes til med hver sin glassplate. Helt til venstre på benken er det noe avlastningsplass. Med to kokker i sving kan det være vanskelig å ikke være i veien for hverandre.

Til høyre på deleveggen mot badet er det blitt plass til ei krydderhylle. Overskapsrekka består av to overskap som begge er 60 centimeter brede, 26 dype og har en innvendig høyde på 36 centimeter. Et av disse to skapene er delt i to av ei hylle. Under gassblusset har kjøleskapet fra Dometic funnet sin plass.

Bruttovolumet er på 93 liter og har fast frysedel øverst. Til høyre for kjøleskapet er skufferekka som består av tre skuffer. Samtlige er 33 centimeter brede og 44 dype. Øverst befinner bestikkskuffen seg. Denne er seks centimeter høy. Skuff nummer to er 34 centimeter høy, mens den i bunnen har en høyde på 19 centimeter.

Et lyspunkt under overskapet, ei lita takluke og vindu mellom overskapet og benkeplata gir tålig med lys for kokken. Kjøkkenet har ikke avtrekksvifte eller plass for søppelbøtte.

Tekniske data

Caravelair Ambiance Style 400
Totalvekt: 1100 kilo.
Egenvekt: 820 kilo.
Total lengde: 594 cm.
Karosserilengde: 484 cm.
Innvendig lengde: 420 cm.
Total bredde: 210 cm.
Innvendig bredde: 195 cm.
Total høyde: 258 cm.
Innvendig høyde: 195 cm.

Les mer på www.caravelair.tm.fr

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden