: Norge: Alvdal – godt utgangspunkt for friluftsaktivitet | Din Fritid

Norge: Alvdal – godt utgangspunkt for friluftsaktivitet

Alvdal kommune ligger ved Riksvei 3 i Østerdalen og har følgelig en stor gjennomgangstrafikk. Sentrum i kommunen er Stela og her er en statue, laget av Nils Aas, av Kjell Aukrust, Solan og Ludvigsen som skuer ut over bygda.

Kjell Aukrust (1920-2002) er utvilsomt bygdas store sønn, og han tilbrakte barndom og ungdom på Storsteigen landbruksskole. Hans persongalleri er legendarisk og mest allmenn kjent er han nok blitt for filmatiseringen av Flåklypa Grand Prix. Han donerte hele sitt livsverk til barndomsbygda og det hele kan beskues i Aukrustsenteret i form av tegninger, bøker, oppfinnelser, film osv. Det blir også avholdt konserter, kunstutstillinger og andre kulturarrangement. Senteret ble åpnet i 1996 og selve bygningen er tegnet av Sverre Fehn, og den ble åpningsåret tildelt Statens Byggeskikkpris.

I Alvdal ligger også Husantunet som er et fredet gårdsanlegg bestående av nesten 20 hus, og en typisk gård fra Nordøsterdalen. Åpent for omvisning i sommerhalvåret. Alvdal kirke er en trekirke med langskip som daterer seg til 1861, tegnet av Chr. Grosch.

Alvdal er et godt utgangspunkt for friluftsaktivitet både sommer og vinter, med mange turstier og om vinteren oppkjørte skiløyper. Alvdals høyeste fjell er Store Store Sølnkletten på 1827 moh. dit det går en merket sti.


Campingplasser

Som base for et opphold i Alvdal kan følgende campingplasser benyttes:
Gjelten Bru Camping ligger ved elva Folla og er en rolig familiecamping med gode fiske og bademuligheter.

Langodden Gård ligger 10 km sør for Alvdal, rett ved Glomma. Det er et gårdsbruk i full virksomhet med melkeproduksjon og skogsdrift. Hyttene er restaurerte tømmerhus som i tidligere tider har vært i bruk på gården. Campingplassen har strømuttak for 4 vogner. På stabburet er det laget til et gårdsmuseum med rundt 500 gjenstander. Man er medlem av Norsk kulturarv.

Landfastøyen Gård og Camping ligger 13 km sør for Alvdal.

Les mer her: www.aukrust.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden