: Ny trend blant campere: Tilbake til naturen | Din Fritid

Ny trend blant campere: Tilbake til naturen

Det er blitt veldig populært å bruke slagordet ”tilbake til naturen”. Med det menes at vi søker tilbake til naturen for å finne fred og ro. Det er en god kontrast til manges hektiske hverdag. De fargeløse supermarkeder, mobiltelefonenes konstante kiming og fjernsynet er også noen av de store syndebukkene som har gjort at vi ikke lenger ferdes i naturen. Nå søker mange tilbake.

Det oser av ren og skjær idyll når man ser hvordan camping som ferieform startet. Det var hygge, avslapping, sosialt samvær, fellesskapet og naturen, som var den røde tråden på en hver campingtur. Slik er det ikke bestandig lenger. Det er fortsatt en stor porsjon frihet forbundet med camping, men flere og flere tar med de hjemlige godene som fjernsyn, parabol, mikrobølgeovn med mer hjemmefra når de skal på tur. I dag er det stort sett ikke grenser for hva som kan fylles i en campingvogn eller bobil. Det er bare et spørsmål om fantasi, og selvsagt lommebok.

I tillegg kommer at mange campingplasser bygger ut som aldri før. Servicebygningene er av toppkvalitet og utvalget er enormt. I takt med at utstyrsbehovet stiger og stiger er det også en trend som går i motsatt retning. Nemlig tilbake til naturen.


Naturen kaller

Flere og flere søker en kontrast til den travle hverdagen, der det knapt nok er tid til hverandre og å følge med på de skiftende årstidene. Det blir det masser av tid til på en campingtur tett på naturen. For det første kreves det ikke så mye utstyr for å komme av gårde. For det andre behøver det ikke å være lagt opp til en hel masse. En sykkel eller en fiskestang kan gjøre mye. Camping i telt og med et lite stormkjøkken høres for mange altfor primitivt ut, men jeg foretrekker å kalle det enkelt, og det er det enkle som gjør ferien helt perfekt. Det er deilig å pakke så lite som mulig. Noen ganger så lite at man kan ha alt det man har bruk for i en liten ryggsekk. Dersom man bærer huset på ryggen, sykkelen eller i en kano og man samtidig overnatter på veldig rolige steder borte fra trafikkstøy og mobiltelefoner så gir det en følelse av frihet og ro, som er helt på topp.


Behøver ikke være ekstremt

Det behøver ikke å være ekstremt for å være interessant. I dag leser man ofte om ekspedisjoner og overlevelsesturer, men slik behøver det slett ikke å være. Det er enklere og mer bekvemme måter å komme tett på naturen på. Mange campingplasser i både Norge og utlandet har beholdt sin forholdsvis enkle innredning, slik at naturen finnes helt inne på selve plassen.

Det er en helt spesiell fornemmelse å sitte under åpen kveldshimmel med en kopp varm kakao og nyte at natten siger på. En stille og rolig dag tar farvel. Det er på den ene side tid til å tenke litt over livets viderverdigheter, men i høy grad også tid til å lade opp batteriene, før hverdagen igjen gjør seg påminnet.

Les mer her: www.turistforeningen.no og www.friluftsrad.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden