: Hymer 2011: StarLine - en ny stjerne er født | Din Fritid

Hymer 2011: StarLine - en ny stjerne er født

På slutten av mai 2011 vil Europas mest suksessfulle bobilserie, HYMER B-Class, bli utøket med serien Hymermobil StarLine. Markedslederen fra Bad Waldsee har konstruert en B-Klasse modell med omfattende standardutstyr basert på et Mercedes-Benz chassis. Totalt vil det bli lansert seks StarLine modeller, hvorav fire har doble gulv.

Enten du velger å tilbringe er par dager i Alpene eller reise rundt i Toskana i flere uker – kan man nå takket være det nye chassiset gjøre dette i enda større komfort og ikke minst trygghet. “Passiv sikkerhet i form av en standard sikkerhetspakke, fartsholder, automatisk girkasse, Bi-Xenon hovedlys med kurvelys og stor panorama frontrute gjør kjøringen stressfri”, understreker produktsjef Rainer Wingart, og tillegger. “Vi har gjennomført tester i samarbeid med Mercedes og virkelig satt HYMER B-Class StarLine på prøve. Bremsetester, unnamanøvre i høy hastighet og svingkjøring på våte regnfulle veier sto på programmet og StarLine gjennomførte alle prøvene med bravur”.

Hymer StarLine

I tillegg til sikkerhetspakken har B-klassen et usedvanlig rikt standardutstyr. Utvendig er sidespeilene elektrisk oppvarmet og de har samme farge som bilen forøvrig. Førerhuset har elektriske vindusheiser, opplyst inngangsparti og elektrisk trapp med dørmatte som felles automatisk ut når døren åpnes. Inngangsdøren er utstyrt med rullgardin, vindu og elektrisk dobbelttrinn. Store garasjedører på begge sider av kjøretøyet forenkler inn- og utlasting. Forskjellige størrelser på takluker i klart og frostet glass, og med en panoramaversjon, med mørkleggingsgardin og myggnett, finnes som standard over den bakre sengen, i vaskerommet og i oppholdsavdelingen. Et mørkleggingssystem for førerhuset, forteltlampe med regnbeskyttelse, spesialutviklete lysfester og mulighet for å velge blant flere ulike typer stofftrekk er også inkludert.

De store tankene for fersk og spillvann med en kapasitet på henholdsvis 175 og 145 liter, 150 liters kjøleskap med integrert fryser og utvidet lastekapasitet, for eksempel under den L-formede sittegruppen, eller det fleksible skuffesystemet på kjøkkenet er alt med på å gi en større uavhengighet underveis. Ytterligere lagringsplass er oppnådd i det doble gulvet med en høyde på 125 millimeter som samtidig garanterer frostsikker plassering av tanker og tekniske komponenter med optimal vektfordeling som også er med på å øke kjøreegenskapene.

Bokomfort har alltid hatt topp prioritet hos Hymer. Høykvalitative setetrekk og gardiner og den koselige L-formede sittegruppen med et bord som kan roteres 360° skaper en hjemlig atmosfære i de nye toppmodellene. Den optimale karosseri- og isolasjonskvaliteten med det patenterte PUAL veggkonstruksjonssystemet er også med på å garantere et hyggelig bomiljø. I soveavdelingen, presenterer Hymer ikke bare den lett tilgjengelige, ekstra store senkesengen, men også for eksempel mulighet for en høydejusterbar bakre dobbeltseng. StarLine scorer også høyt i baderomsavdelingen: Det nedfelte dusjgulvet sørger for enda mer ståhøyde.

De store versjonene er basert på MB-Sprinter 516 chassis med tvillinghjul og 163 hk og en totalvekt på 5 tonn. De mindre modellene er bygd på et MB-Sprinter 316 chassis med en tillatt totalvekt 4.2 tonn og også her 163 hk. Begge seriene kan leveres med motorer på 190 hk, automatgir og 100 liters drivstofftank.

“I et nøtteskall, er Hymermobil StarLine ganske enkelt den perfekte kombinasjonen av en veldig solid konstruksjon som har vist sin styrke igjen og igjen og et høykvalitativt chassis utviklet for maksimal komfort”, konkluderer produktsjef Wingart.

Les mer her: www.hymer.ag/nor/

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden