: Italia: Spiaggia e Mare - italiensk campingferie med sol og kultur | Din Fritid

Italia: Spiaggia e Mare - italiensk campingferie med sol og kultur

De fleste stopper enten ved Lidoen eller Gardasjøen for å tilbringe den italienske drømmeferien der. Har man lyst på noe helt nytt uten at det går ut over soling, strandliv og italiensk kultur, så fortsett bare et par timer lengre sydover til nye opplevelser.

Ansiktsmaling er populært

sjelden i denne delen av Italia, fordi varmen normalt svir av alt planteliv. De høye trærne på campingplassen gir befriende skygge i sommervarmen, som ofte smyger seg opp på 40 grader. Alle plassene er omgitt av grønt og man ligger ikke som sild i tønne, som man ser på mange campingplasser i Italia. Stranden er rett utenfor døren og består av den fineste hvite sand. Her er det lagt opp til å boltre seg med alle typer vannsport og alt nødvendig utstyr, kan lånes eller leies på stranden. Det er bygd en lang bølgebryter, så vannet nærmest stranden er barnevennlig. På stranden er det også en liten strandkafé med forfriskninger og musikk. Selv om det ikke er langt hjem til ens egen campingbolig, så hører det med til ferien med en avkjølende forfriskning med en panini på stranden.

Bassenget på Spiaggia e Mare er egnet både til lek og sport

Mosjon og avslapping

Poolen er hele campingplassens pulserende hjerte. Den er delt opp i flere avdelinger, så man både kan leke og drive idrett. Allerede tidlig om morgenen er det vanngymnastikk og om ettermiddagen arrangeres det vannpolo m.m. Det er ikke badevakter ved bassenget og det er ikke lov å ha med badedyr eller baller. Bassenget er omgitt av en sportsbar, restaurant, lekeplass og en overdekket scene, der det flere ganger i uken er internasjonale kveldsshow av veldig høy standard. I sportsbaren møtes gjester fra hele Europa ofte til sommerens sportsbegivenheter som VM, EM eller Tour de France og her blir det heiet på mange forskjellige språk. En herlig opplevelse på tvers av ulike kulturer. Hele uken er det aktiviteter for barna i form av sport og kreative leker. Personalet snakker italiensk og noen ganger engelsk, men de er flinke til å vise hva som skal skje, så alle barna kan følge med. Voksne må gjerne også være med, hvis det er det beste.

Lille Venezia kalles Comacchio også - spis lunsj på en av de innbydende restaurantene langs kanalene

Comacchio i Poelvens delta

Ferie er som regel også den tiden, da batteriene skal lades opp, så selv om man kanskje mest er tilhenger av å bli på campingplassen og nyte strandlivet på ryggen, så kan det til de grader anbefales å se nærmere på området rundt Porto Garibaldi. Man kan sykle til Comacchio, som også kalles for mini-Venezia. Det ligger bare 10 km borte og terrenget er helt flatt. Hele området er et stort naturreservat og en del av Po-Deltaet. Comacchio ligger godt gjemt inne i bunden av bukten og den lille sjarmerende byen er både kjent for sine små kanaler og fremragende spisesteder, der man både får italienske spesialiteter av toppklasse, mens man sitter helt ned mot en av de små kanalene. Hvis man heller vil ha maten med hjem, så legg veien innom en av de lokale fiskehandlerne, som tilbyr dagens nyfangede fisk til bra priser.

Det er en liten hyggelig marina i Porto Garibaldi

Dantes Ravenna

Dantes Ravenna Har man lyst på en litt lengre tur, så er Ravenna et førsteklasses valg. Det ligger en drøy times kjøring lenger syd og er spekket med interessant italiensk kultur. Man skal helt inn til sentrum og parkere rett i nærheten av den gamle bydelen, før det er noe å trakte etter. Det er først og fremst enestående mosaikker fra den bysantinske perioden, åpne stille plasser med restauranter og kafeer, og smale brosteinsdekkede gater med spesialforretninger. Man er på ikke noe tidspunkt i tvil om, at man er i Italia og man inspireres til å se enda mer. Har man tid kan man legge veien forbi forfatteren og poeten Dantes grav på Piazza Garibaldi.

Kjøp fersk fisk med hjem til campingvognen. Perfekt til grillen

Spiaggia e Mare skal man velge, hvis man gjerne vil prøve noe annet enn den veldig turisttette Lido eller Gardasjøen. Man får den italienske sommeren helt inn under huden med alt, hva det innebærer: solbading, strandliv, god mat og italiensk kultur, som man aldri får nok av.

Baby Club er bare en av de mange aktivitetene, som er beregnet på de små gjestene

Fakta

Campingplassen har tre stjerner. Man får utmerket mat på selve plassen, men vil man spise italiensk, når det er som best må man til Comacchio eller Ravenna. Man kan bo i eget telt, egen campingvogn eller bobil og man kan leie villavogn eller bungalows, som ligger helt ned til havet og her har man det akkurat som i en hytte. Det er ca. en km langs havnepromenaden til byen Porto Garibaldi.

Les mer på: www.campingspiaggiamare.it

Piazza del Popolo i Ravenna er bare et at de stedene, der man kan sette seg og nyte den italienske stemningen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden