: Italia: Caravan Park Sexten - Europas beste campingplass | Din Fritid

Italia: Caravan Park Sexten - Europas beste campingplass

Europas beste campingplass – du tenker sikkert på Middelhavet, brede sandstrender og palmer. Men nei, slik er det ikke. Caravan Park Sexten – som har fått utmerkelsen to ganger – ligger langt oppe i en dal mellom spisse fjelltopper i Dolomittene i nord-Italia.

Vakre og mektige omgivelser

Fantastiske fasiliteter

Å finne veien er ikke så vanskelig, i hvert fall ikke hvis du vet hvor campingplassen ligger. Kommer du over Brennerpasset, så svinger du til venstre etter et par mil og tar veien forbi Bruneck. Her befinner du deg i Südtirol og språket er tysk. Fortsett forbi skistedet Toblach-Dobbiaco og mot Østerrike og Lienz. I landsbyen Innichen tar du til høyre og følger skiltene mot Sexten. Plassen ligger noen kilometer forbi selve Sexten (Sesto på italiensk), en bra bit oppe i den trange dalen. Du blir sikkert like overrasket som oss når du plutselig kommer til en campingplass i ultraklassen. For det er fasilitetene som gjør at Caravan Park Sexten tilhører Europa eliten. Beliggenhetens fortreffelighet blir du først klar over når du begynner å utforske mulighetene i området.

Sexten Caravan Club

De mektige Dolomittene

Bare det å se seg omkring gir ekstra energi. De mektige Dolomittene reiser seg på flere sider med sine stupbratte vegger og spisse topper. Et betydelig mer dramatisk landskap enn det du ser på de fleste steder i Alpene. De innbyr til store naturopplevelser. Vi leide terrengsykler og tok oss opp i passet et par kilometer lenger syd. Her går språkgrensa i Italia og på sydsiden er det italiensk som gjelder. Dette stedet brukte for øvrig de norske skiskytterne som oppladning foran VM i Anterselva (ikke langt unna) i 2007. Ole Einar Bjørndalen bor i traktene og det er ikke usannsynlig at du møter ham på rulleski…

Selv klatret vi opp en bratt bakke, og kom etter noen strabaser opp på fine grusveier og stier. Et fantastisk område for både sykling og vandring. Plutselig befant vi oss midt i løypa til det berømte MTB-rittet Dolomiti Super Bike. Og naturen er kanskje den største tilgangen her. Både sommer og vinter. Fiske og klatring er andre muligheter. Alpint og langrenn på vinteren. Mulighetene er enorme. Du kan også gjøre som vi valgte en ettermiddag: Bare sitte ned for å la seg imponere av naturen, høre bekken som renner og kjenne den herlige, tynne fjell-lufta.

Det er både innendørs og utendørs svømmebasseng på anlegget Foto: www.caravanparksexten.it

Langre tradisjoner

Caravan Park Sexten er ikke bygget til en av Europas beste på kort tid. Ved foten av Three Peaks har familien Happacher i mer enn tre desennier jobbet for at gjestene skal få en best mulig opplevelsen på sin ferie. Her er de gamle tradisjonene i Pusteria-dalen godt ivaretatt. Et besøk her er noe du husker i lang, lang tid. Tidligere var det over 100 år gamle gårder her, nå er forholdene tilrettelagt for campere fra hele Europa.

Spa-avdelingen er det som har gjort Caravan Park Sexten mest kjent. Vi treffer Ole Einar Bjørndalen og det første han sier er: ”Dere har vel prøvd spa’et. Det er jo helt rått…”. Dette holder samme standard som hvilket som helst spa i Norden eller andre steder. Årtusenet startet her med åpningen av Kristallbad, der styrken og energien fra steinene sammen med omgivelsene og roen gir en sensuell harmoni for kropp og sjel. Nå er dette bygget ut med innendørs (og utendørs) svømmebasseng med badstuer og et nytt Wellness-Spa etter den mest moderne standard du kan tenke deg.

Det du tror er en tom trehytte viser seg å være et moderne spa med alle fasiliteter. Imponerende! Foto: www.caravanparksexten.it

Spa i tre

En spesiell opplevelse er å besøke trehytta som er bygd oppe i et tre på campingplassen. Det ser ut som en forbedret utgave av de hyttene vi bygde som guttunger da vi lekte cowboy og indianer. Men det du tror er ei tom trehytte viser seg å være et moderne spa med alle fasiliteter – oppe i treet i ei hytte…!!! Ikke annet enn imponerende. Foruten et glimrende spa av verdensklasse finnes det man ellers forventer å finne på en slik campingplass: Moderne og renslige toaletter og badeanlegg, butikk, restauranter og muligheter til flere aktiviteter, som for eksempel sykkelutleie som vi prøvde på.

Caravan Park Sexten - Europas beste campingplass

Ny stellplass

En nyhet er en stellplass med opp til 35 plasser ved inngangen til Caravan Park Sexten. Her har man muligheter til å parkere sin bobil og få strøm, enkel inn- og utkjøring og ellers de fasiliteter du forventer å finne på en moderne stellplass. En av de mest moderne i hele Südtirol. Santiæranleggene med Waldbad og spa har vært inspirasjon og eksempel for mange andre campingplasser. I Waldbad finner du den beste hygiene du kan tenke deg og dessuten en unik og inspirerende arkitektur. Her finnes også spesielle plasser for babyer og barn og de behov som disse har. Du kan også leie et eget baderom eksklusivt for deg og din familie under hele ferien her. Da får du et eget bad omtrent som hjemme i ditt eget hus.

Dolomittene i nord-Italia

Lokal gastronomi

I Berghof Patzenfeld-restauranten bys det på lokale spesialiteter fra Südtirol. Det er et område kjent for sine spesielle smaker og sine vingårder opp til 1.200 meters høyde. Denne restauranten har flere gode muligheter til å smake på og teste den lokale gastronomi, som har mye å by på i dette området av Italia. Ofte er det musikk, mat og liv i Sextner Almhütte Tavern på kveldene. Her kan du også få noe enklere servering. En italiensk pizza er aldri feil når man er på disse breddegrader… Er du i det romantiske hjørnet og skal ha et uforglemmelig øyeblikk så bør du kanskje dra noen få kilometer til S. Anna al Lago restaurant, som har en unik og romantisk inredning med spesialiteter fra det nordlige Veneto. Her kan du også få teste lokale viner i en vinkjeller med spesiell atmosfære.

Les mer på www.caravanparksexten.it

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden