: Test: Bürstner Premio 485 TK – lett campingvogn for hele familien (2012 modell) | Din Fritid

Test: Bürstner Premio 485 TK – lett campingvogn for hele familien (2012 modell)

Bilene blir mindre og mindre, så bare av den grunn er det verdt å titte nærmere på Bürstners Premio serie, som består av 11 ulike modeller. Den lette campingvognen kan trekkes av stort sett alle familiebiler, og prisen er overkommelig.

Inspirert av den nye trenden på baklys, har Bürstner også den avlange lyktekonsollen

Denne Bürstner Premio 485 TK er helt ideell for en barnefamilie bestående av to voksne og to barn. Det er også soveplass til et tredje barn, men det fordrer en oppredning hver kveld. Campingvognen er liten. Likevel er det blitt plass til alt, for hver cm er utnyttet til det ytterste. Det kan imidlertid anbefales på det sterkeste, at man tar med et fortelt på ferie da plassen, på regnværsdager, raskt vil føles for trang for fire-fem personer inne i campingvognen.

Den store dobbeltsengen er hele tiden reid opp til foreldrene

Luksus soveværelse

I en campingvogn av denne størrelsen er det ren luksus, at foreldrene har sin helt egen soveavdeling med stor fransk dobbeltseng med behagelige madrasser. Det må ikke reies opp hver kveld og det er ren luksus, for det blir man raskt lei av. Under dobbeltsengen er der et stort lagerrom, der man kan ha campingmøbler mm. Det er en serviceluke, så det hele kan nås utenfra. Selv om denne luken er tilvalg, er det noe man setter pris på i lengden. Ved siden av dobbeltsengen er det toalett med mulighet for å dusje. Det er imidlertid ikke mye plass.

Det er fem soveplasser, men ikke fem sitteplasser

Ekstremt lite kjøkken og stue

I en campingvogn av denne størrelsen må man gå på kompromiss for å få plass til alt. Her er sovekomforten prioritert framfor matlagningen. Kjøkkenet er fullt ut funksjonelt, men lite. Kjøleskapet er også lite for en familie på fire personer, så det krever enten at man handler ofte eller har med seg en ekstra kjøleboks. Det er varmt og kaldt vann, komfyr og kjøleskap, så man er helt uavhengig, bare på liten plass. Det samme gjør seg gjeldende med hensyn til stuen og sittegruppen ved siden av kjøkkenet. Her kan man i nødstilfelle sitte to voksne og to barn, men man sitter ikke komfortabelt. På regnværsdager vil man vanligvis fordele seg slik at noen ligger på sengene og leser, mens andre sitter ved bordet. Det fungerer, og det er det viktigste.

Annerledes stafferinger rundt vinduene

Kjøkken, stue og barneværelse på veldig liten plass, men svært funksjonelt

Barneavdelingen

Barna har sin helt egen avdeling med gode køyesenger og oppbevaringsplass. Sengene er sikret og har både lamper og utlufting. Alt er i orden. Under transport kan den nederste sengen slås opp, så man får enda mer oppbevaringsplass og alle tingene kan tas både inn og ut via den store serviceluken ved siden av hoveddøren. Det kan også stenges av mot barna, når de er lagt til sengs, så foreldrene kan hygge seg i stuen om kvelden.

Kjøkkenet mangler avlastningsplass, men spisebordet er rett bakenfor og man vil vanligvis spise i forteltet

Frihet fram for alt

Denne campingvognens helt store fortrinn er størrelsen og vekten, som gjør, at man kan dra den med overalt uten at den belaster drivstofføkonomien uakseptabelt. Det er en perfekt sommerferie-campingvogn for barnefamilien, som vil på oppdagelsesreise og ha friheten til lett å kunne kjøre fra sted til sted. Man har alt med seg om enn på liten plass og med et lett reisefortelt i bagasjen er man helt fri og uavhengig. Med litt ekstra varmekilder f.eks. gulvvarme vil man også kunne få glede av den vår og høst, men det er ikke en perfekt langliggervogn – da det simpelthen er for lite plass.

Den lille lette reisecampingvognen for hele familien – selv med tre barn

Fakta

Modell: Bürstner Premio 485 TK – 2012 modell
Totallengde inkl. drag: 700 cm
Totallengde utv/inv. 556/504 cm
Totalbredde: 230 cm
Totalvekt: 1.300 kg
Antall soveplasser: 4
Forteltmål: 961 cm
Varmesystem: Truma S3002 luftvarme

Les mer på www.kroken.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden