: Test: Dethleffs Beduin 515 DB– elegant vogn for det plasskrevende paret (2012-modell) | Din Fritid

Test: Dethleffs Beduin 515 DB– elegant vogn for det plasskrevende paret (2012-modell)

Noen vil synes den er kjedelig, andre vil synes den er tidløs. Tyskproduserte Dethleffs Beduin bygger på mange års erfaringer og bare noen få ting har endret seg opp gjennom tidene.

Elegant campingvogn, som er perfekt for et plasskrevende par

I 80 år har den tyske kvalitetsprodusenten laget campingvogner og det ses tydelig på enhver liten detalj i både konstruksjon, innredning og design. Det er også derfor Dethleffs koster mer enn campingvogner med samme planløsning. Man går ikke feil, når man går for en Dethleffs, for man kan regne med, at den er i orden. Beduin 515 DB er den nest minste av i alt 13 forskjellige planløsninger, så den finnes også til storfamilien. Denne modellen er helt ideell til et par uten barn. Det kan reies opp til barnebarna i stuen ved å slå ned spisebordet, så man får en ekstra dobbeltseng.

Stor takluke med lys og ekstra lysbaldakin. Det hele gir et flott lys i campingvognen

En av de tunge guttene i klassen

Dethleffs Beduin er til tross for størrelsen en av de tunge guttene i klassen og krever derfor også en god trekkvogn. Har man det og hekter denne campingvognen på kroken, vil man oppleve ekstremt gode kjøreegenskaper med høy stabilitet. Det skyldes bl.a. BPW chassis med stabilisator. Noe, som av sikkerhetsmessige hensyn, burde vært standard på alle campingvogner i dag. Lasteevnen er langt over middels og det gir en enorm frihet, at man kan ta med fritidsutstyr som sykler på ferie. Og nettopp det med vekten er en utfordring man ser i mange campingvogner i dag, men ikke i Beduin.

Dethleffs følger trenden med mørke lykterammer

Ingen overraskelser

Det utvendige design er klassisk med velkjente stafferinger og farger. Det er ingen overraskelser, og om 10 år vil campingvognen fremdeles være tidløs. Det er ikke eksperimentert eller lekt med farger, som Dethleffs ellers er så kjent for. De mørke kantene ved baklysene er nye, men er bare med på å understreke det eksklusive utseendet. Innvendig holder man samme stilen og man får mer fornemmelsen av å være ombord på en eksklusiv yacht. Kombinasjonen mellom det lyse og det mørke er vel avstemt og det er heller ikke her noen overraskelser.

Lyst og vennlig soveværelse med klassisk fransk seng

Klassisk planløsning

Planløsningen er helt klassisk i forhold til målgruppen. Det er romslig på både soveværelse, badeværelse, kjøkken og stue og fram for alt god plass til to personer. Den franske dobbeltsengen i soveværelset, gjør at man ikke må re opp hver kveld. Rett ved siden av er badeværelset og man kan stenge av mot denne delen av campingvognen, så man kan stå opp og gjøre seg klar i fred. Kjøkkenet er ikke så stort, men har alt det et kjøkken skal ha. Alle hvitevarene er av høyeste kvalitet og levert av Europas ledende fabrikker så som Dometic. Det er akseptabelt med kjøkkenplass. Stuen består av en stor sittegruppe med høy sittekomfort, avstemt belysning og et stort spisebord i midten. Det er en fordel, når man får gjester.

Mange nyanser og mønstre på stofftrekkene, som passer til helheten

Kjøkken og stue matcher designmessig

Fleksibel størrelse

Beduin-serien finnes i størrelser helt opp til 765 og da er det snakk om en veldig stor campingvogn. Denne 515 modellen har en passe størrelse både som reisevogn og fastliggervogn. Det er god plass på alle slags ferier og man blir ikke fratatt muligheten til å komme fram overalt med en campingvogn på denne størrelsen. Omvendt har man også god plass, når man ligger fast et sted. Det er også snakk om en solid campingvogn til vinterbruk, for de som kjører til Spania hele vinterhalvåret. Hvis man tilhører dem, som benytter campingvognen mye og i minimum tre årstider, så er Dethleffs Beduin et godt valg. Når man investerer i en Dethleffs Beduin er det på samme måte som, når man kjøper kvalitet ved valg av bil.

Lite, men funksjonelt kjøkken med veldig liten avlastningsplass

Fakta

Modell: Dethleffs Beduin 515 DB – 2012 modell
Total lengde: 734 cm
Total bredde: 230 cm
Totalvekt: 1.600 kg
Lasteevne: 333 kg
Antall soveplasser: 4
Forteltmål: 993 cm
Varmesystem: Truma S3002 luftvarme

Les mye mer på www.dethleffs.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden