: Holland: Anne Frank app guider deg gjennom Amsterdam | Din Fritid

Holland: Anne Frank app guider deg gjennom Amsterdam

En av Amsterdams store ikoner vil nå ta steget inn i den teknologiske tidsalder. Med appen Annes Amsterdam kan du nå oppleve byen Amsterdam gjennom Anne Franks øyne.

Du kan via app’en Anne’s Amsterdam, få et nytt innblikk i Amsterdams historie

På oppdagelsesferd gjennom Amsterdam

Omtrent 30 steder, som var betydningsfulle for Anne og byens skjebne under 2. verdenskrig, er markert på et kart. Gjennom personlige historier, filmopptak og bilder, blir krigstiden plassert i dagens Amsterdam.

App’en Anne’s Amsterdam, som er produsert i samarbeid med Anne Franks Hus, finnes både til Android og iPhone, og den kan lastes ned gratis, via Google Play eller App Store.

Gjennom hennes dagboknotater ble Anne Franks tragiske skjebne verdenskjent. I dag er det lange køer til huset, der Anne Frank levde under krigen. Anne’s Amsterdam sender besøkende av gårde på en oppdagelsesreise gjennom Amsterdam, der du forskjellige steder i Amsterdam kan samle inn bilder, videoer og historier på telefonen din, og se det moderne Amsterdam med nye øyne.

App’en hører til hjemmesiden Anne Frank’s Amsterdam, som tilbyr fordypning og bakgrunnsinformasjon. Personlige, og ikke tidligere utgitte historier fra vitner, gir et bilde av livet i Amsterdam under okkupasjonen. Tiden før og etter krigen diskuteres, noe som setter Amsterdams krigstid i en bredere historisk sammenheng.

Les mer om Anne Frank her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden