: Få ny energi ute i naturen: Grill mens du lader mobilen | Din Fritid

Få ny energi ute i naturen: Grill mens du lader mobilen

I naturen er det ofte et problem at mobilen blir tom for strøm.

På siden av ovnen sitter en USB-kontakt som gir deg strøm til for eksempel en mobil eller annet som du behøver å lade fort

Løser problemet med naturens egne krefter

Nå finnes en løsning slik at du ikke behøver å løpe tilbake til vogna eller bobilen for å lade din mobil: BioLite CampStove løser problemet med naturens egne krefter!

Du kan både spise pølser og lade mobilen samtidig, bare du finner noe å tenne på med. Har du for eksempel fyrstikker og noen kvister, så kan du få fyra på ovenen. Og på siden av ovnen sitter en USB-kontakt som gir deg strøm til for eksempel en mobil eller annet som du behøver å lade fort. Skogen byr jo ikke akkurat på stikkontakter på hvert hjørne.

Dermed slipper du også å drasse med deg ekstra batterier eller forlite deg på at sola er framme og kan gi deg energi. Og det er ikke bare telefonen som du kan få hjelp med. Iblant står man jo fast med et fotoapparat uten strøm, en radio, lampe, GPS, iPod eller annet som behøver strøm kan få hjelp via en BioLite CampStove.

Bruker fornybare energikilder

Dette bærbare ildstedet er også et turkokeapparat som bruker fornybare energikilder – som tre, kvister, kongler og liknende – istedet for propan eller bensin.

BioLite forbrenner også trevirket mye renere og mer effektivt enn et åpent ildsted, skriver Macworld. Og samtidig som du koker vannet på en økologisk fornuftig måte, så finnes det altså en USB-kontakt som gir deg energi.

Hele oppsettet veier i underkant av en kilo, men om du oppholder deg i områder der det er tilgang til trevirke så slipper du å tenke på vekten av gassbeholderen du ellers måtte dra med deg. I tillegg til en lettere samvittighet, skriver Macworld videre.

PS: Det finnes konkurrerende produkter, som for eksempel PowerPot som kan brukes med mange typer ildsteder - og svenske PowerTrekk som går på brenselceller og vann (men som har slitt med å komme i butikkene).

Les mer om BioLite CampStove her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden