: Caravelair 2013: Innovativ kjøleskapsnyhet | Din Fritid

Caravelair 2013: Innovativ kjøleskapsnyhet

Franske Caravelair har til 2013 sesongen utviklet en ny type kjøleskap, Isotherm XL Freeze , som er bygget som en skuff. Det er et kompressorskap, som kan drives på 220 V og 12 v, og ikke behøver gass.


Trekk kjøleskapet ut av skuffen

Kjøleskapet, er i motsetning til et tradisjonelt kjøleskap, bygget som en integrert skuff som kan trekkes ut, noe som letter adgangen til de forskjellige matvarene. Dette gir også et bedre overblikk over de oppbevarte gjenstandene.

Isotherm XL Freeze er bygd som et kompressorkjøleskap, som gir en hurtig og effektiv kjøling, nesten helt uten støy. Samtidig er det også veldig energieffektivt, og bruker bare 45W.

I forhold til de mer utbredte absorpsjonskjøleskapene, avkjøler et kompressorkjøleskap vesentlig mer effektivt. Et absorpsjonskjøleskap bruker lett noe som tilsvarer 100W. Isotherm XL Freeze kan kjøle ned til 0°C på mindre enn 20 minutter, og kan i tillegg avkjøle effektivt ved temperaturer opp til 43°C utenfor, der et absorpsjonskjøleskap bare virker effektivt opp til 32°C.


2 muligheter for energitilførsel

Kjøleskapet går enten på 12V eller 230V og har ikke mulighet for å kobles på gassystemet.

Hvis campingvognen er tilkoblet bilens batteri, går kjøleskapet på 12V i ca. 45 min., deretter vil campingvogner med standard lader automatisk avbryte strømmen for å unngå startproblemer.

Hvis det er installert 12V batteri, vil det automatisk overta strømforsyningen i 13 timer for et 90 AMP / H batteri. Ved kjøring vil bilens generator automatisk gjenopplade batteriet.

Det kan på det sterkeste anbefales at man kjøper batteripakken hvis man regelmessig gjør lengre stopp.

Tekniske spesifikasjoner:

Lavt energiforbruk: 45W
Samlet volum: 150L inkl. 19L fryser
Ytre dimensjoner: Bredde 1015mm x høyde 428mm x dybde 583 mm
Fryser: Bredde 433mm x høyde 177mm x dybde 421mm

Les mer om Caravelair her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden