: Aurdal Fjordcamping og Hytter: Vakker campingplass | Din Fritid

Aurdal Fjordcamping og Hytter: Vakker campingplass

Aurdal Fjordcamping og Hytter ligger vakkert ved Aurdalsfjorden straks syd for Fagernes. Her kan du finne roen, men også aktiviteter som får adrenalinet til å gjøre noen krumspring.

For helårscampingen ved vannet har massevis å tilby hele året.
– Det er 11 år siden vi åpnet, og nå har vi 185 faste helårsplasser, sier de to eierne Knut Sundet og Jan Opheim, som ga opp andre næringsmuligheter i kommunen og satset på camping.
– Disse årene har ikke vært enkle. Vi har stått på både sent og tidlig, men nå begynner vi å høste fruktene av alt arbeidet. Samtidig vil vi stadig bliver bedre og har hele tiden nye idéer, sier de to. Men hvorfor skal folk stoppe i Aurdal i Valdres? På en campingplass som ligger tre kilometer nedenfor hovedveien fra Oslo og oppover dalen?
– Det finnes mye å gjøre her. De fleste kommer for rekreasjonen, noen for fiske, noen for golf, andre for skigåing eller alpint. Men en del også bare for å finne roen og komme bort fra det daglige stresset i hverdagen, sier Knut og Jan.

Gratis fiske

– Vi har gratis fiske for våre gjester, og det er svært populært. Fjorden er selvfølgelig en av våre største tilganger. Straks nedenfor det fine servicebygget går Aurdalsfjorden over til elv, og campingplassen ligger helt nede ved vannet.
– Vi har egne plasser for døgnturister. Også de kan få ligge helt ned mot vannet, sier Knut Sundet, som sluttet som gårdbruker for å satse på campingyrket.
– Det har jo blitt en arbeidsplass for meg, og i sommerferien har vi fire ekstra ansatte her. Vi arrangerer 4-5 dansefester i året, og i 2008 åpnet vi den ny kafeteriaen, forteller Knut stolt. Foruten de 185 faste helårsplassene har man 60 døgnplasser med plass til 35 vogner.
– Vi satser mye på døgnturistene og forsøker å utvikle den delen av virksomheten.


Flest fastboende

Men det er altså de fastboende som er i flertall. Og at de får fiske gratis gjør at mange benytter mulighetene.
– Hvert år har vi en fiskekonkurranse for gjestene våre. Ifjor vant man med en fangst på tre kilo, men rekorden ble satt for fire år siden med 8,4 kilo. Her finnes både ørret, sik og abbor, forteller Knut og Jan. Gjestene kommer fra hele Østlandet og noen fra Vestlandet. Samt de som fanges opp fra riksveien som passerer tre kilometer lenger opp mot Aurdal sentrum. Området kjennes kanskje ikke ut som det første man tenker på når man skal på ferie, men ved nærmere ettersyn slås man av hvor mange muligheter det finnes her.

Ny kro/pub

Aktiv markedsføring

Helårscampingen iAurdal har vært svært aktive i sin markedsføring gjennom de 11 årene som man har drevet virksomheten.
–Vi var de første syv årene den eneste norske campingplassen på Caravanmessen, i høst var fem plasser representerte, sier eierne Knut og Jan, som legger til at Aurdal Fjordcamping og Hytter er toppcamping i NCC og NAF camping. Avstandene fra sentrale byer på Østlandet er heller ikke avskrekkende. Til Oslo er det 18 mil, til Gjøvik 10 mil og Beitostølen ligger 5 mil unna. Nærmest større sted er Fagernes som er 15 kilometer nord for campingplassen i Aurdal. Så her har du mange muligheter – alt fra å finne roen og slappe av til et aktivt liv både sommer som vinter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden