: Her ser du Tour de France i 2013 | Din Fritid

Her ser du Tour de France i 2013

Proffsyklingen har rullet opp den ene dopingskandalen etter den andre. Likevel ser det ikke ut til å stoppe interessen for Tour de France hos oss nordmenn. Den franske sykkelfesten er i dag et av Norges største reisemål på sommertid. Få steder ser du så mange norske bobiler som etter Tour de France.


Her kan du se hvor du bør planlegge din tur hvis du skal besøke Tour de France til sommeren.

Her kan du se hvor du bør planlegge din tur hvis du skal besøke Tour de France til sommeren. Flere nyheter er verdt å merke seg. Den store publikumsdagen blir sikkert den 18.etappen på torsdag den 18.juli. Da skal syklistene opp svingene til fjellandsbyen Alpe d’Huez. Der regner man normalt at over en million tilskuere er på plass, men i år skal fjellet sykles to ganger på samme etappe. Normalt må man være på plass en dag eller to for å få parkert bobilen og få en noenlunde bra plass. Men det er noe av livet på touren. Her er stemningen på topp, og vi kan garantere at du treffer andre nordmenn hvis du står på noen av de lengste fjellklatringene.


De individuelle tempoetappene er betydlig kortere enn tidligere, hvilket antagelig gjør at det blir vanskeligere for publikum å få en god plass. Så vær ute i god tid hvis du ønsker å få en god plass langs disse etappene.

Målgang på kvelden

Veldig mange nordmenn pleier å reise til Paris for å få med seg målgangen på siste etappe. Det er alltid en spesiell stemning å se rytterne i rundløypa rundt alle de historiske stedene ved Champs-Elysées. Etter at syklistene kommer ut av tunnelen som de Passerer på hver runde, har nordmennene ofte samlet seg i den såktaltec ”niorske svingen” i nærheten av det store Pariserhjulet.


Rittet avsluttes på søndag 21. juli. Da har man syklet fra lørdagen den 29. juni og lagt 3.360 km bak seg.

Alpene blir avgjørende

Avgjørelsen faller antagelig ikke før de tre tøffe fjelletappene 18-20 som kjøres i dagene 18.-20 juli. Rittet avsluttes 21. juli. Da har man syklet fra lørdagen den 29. juni og lagt 3.360 km bak seg. De første tre etappene går for øvrig på øya Corsica. Rytterne skal gjennom Pyrineene allerede i slutten av den første uka, med blant annet et etappemål på toppen av Ax 3 Domaines på etappe 8 (lørdag 6.juli) og en meget hard fjelletappe over klassiske fjell som Portet d’Aspet, Menté, Peyresourde, Val Louron-Azelt og Hour-quette d’Ancizan på vei til målet i Bagneres-de-Bigorre på 9. etappe (søndag 7.juli). Alpene kommer først i siste uke, og det er briten Bradley Wiggins fra Team Sky som skal forsvare seieren fra 2012. Han sier dog at han satser mer på Giro d’Italia i 2013 og at han kommer til å være hjelperytter for lagkamerate Chris Froome i Tour de France. Froome som også er lagkamerat med Edvald Boasson Hagen – ble nummer 2 i fjor.


Det kan bli flere å heie på for den norske fansen som tar turen til Tour de France 2013.

Rekordmange nordmenn

Det kan bli flere å heie på for den norske fansen som tar turen til Tour de France 2013. I Team Sky kan Edvald Boasson Hagen få selskap av Gabriel Rasch. OL-treeren Alexander Kristoff skal antagelig kjøre for russiske Katusha, mens man håper at Lars-Petter Nordhaugs nye lag Rabobank kommer til start efter at sponsoren drog seg ut som følge av dopingskandalene. Dessuten håper selvfølgelig sveitsiske BMC at Thor Hushovd er tilbake etter en sesong med sygdom og skader. Arrangørern håper at de slipper dopingskandale.

Måne-fjellet

Et annet “monsterfjell” som kommer tilbake i jubileumsutgaven 2013 er “måne- fjellet” Mont Ventoux, som er avslutningen av den 15. etappen søndag 14.juli. Her kommer det også til å bli enormt med folk. Ventoux er kjent for sitt nakne månelandskap. Det var her briten Tom Simpson døde under Tour de France på 60-tallet, blant annet pga for mye amfetamin.

Kvellkjøring

Nyheten i 2013 er at siste etappe kommer til å kjøres på kvelden. Målgangen er beregnet til klokka 19.45, hvilket er første gangen målgangen skjer så sent på dagen. De individuelle tempoetappene er betydlig kortere enn tidligere, hvilket antagelig gjør at det blir vanskeligere for publikum å få en god plass. Så vær ute i god tid hvis du ønsker å få en god plass langs disse etappene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden