: – Når vi gjør noe, gjør vi det sammen! | Din Fritid

– Når vi gjør noe, gjør vi det sammen!

De er en tilsynelatende gjennomsnittsfamilie med to barn og hund. Men når det gjelder å følge opp barnas interesser, er familien Elvegård fra Sandefjord helt unik.

Av Tore Afdal

Når helgen nærmer seg, pakker gjerne pappa Ståle og mamma Lena campingvogna. De fyller opp kjøleskapet og plasserer hunden i bur bak i bilen. Barna inntar baksetene og om en kamerat vil være med, er det ikke noe problem, heller ikke å ta med to-tre sykler på taket. Målet er som regel en håndballcup hvor datteren Ella (ni) skal spille, eller et turnstevne som sønnen Erik (elleve) skal delta på.

Håndball

Vi traff familien på Hamar under en håndballcup hvor Ella spilte for Runar Sandefjords jentelag. Ståle har funnet fram campingstolene og bordet og nyter sola. Det meste er på plass: Det er strøm på vogna, ungene sykler rundt, kaffen er nykokt og hunden Ollie på halvannet år har lagt seg ned etter å ha varslet om besøk.
Sønnen Erik har fått med en kamerat «på lasset», og guttene sykler gjerne til Vikingskipet hvor kampene foregår.
– Vi pleier å få tilgang til strøm når vi ligger på en skole slik som nå, forteller Ståle.
– Men vi er ikke avhengig av det. Vi har hatt campingvogna siden den var ny, og den klarer seg godt på kun batteri og gass. Jeg er veldig fornøyd med vogna som er en Adria Alpina 663UK 2011-modell. Med LED-lys og strømgjerrig kjøleskap klarer vi oss fint en helg på batteri også. På litt kalde høst- eller vårdager fyrer jeg ofte med gass på morgenen for å få en lunk i vogna før de andre står opp, forteller Ståle.
– Et par dager før avreise setter jeg alltid på strøm på vogna for å få kaldt kjøleskap og toppladet batteri. Så pakker alle etter nøyaktige lister, og her må også barna ta ansvar. Vi har nøyaktige lister på alt ned til tannbørstenivå.

Ella trives med håndball og har hele familien med seg på håndballcup i Vikingskipet i Hamar.

Erfarne

Familien Elvegård har hatt campingvogn i 15 år og trives med å bo i vogna både for å følge opp ungenes aktiviteter og til ferie-bruk.
– Vi pleier å reise hele familien til slike turneringer, vi tar det som en tur, forteller Lena som også er håndballtrener på datterens lag. Det er viktig for oss å ta del i barnas aktiviteter sammen, og det fungerer strålende å kombinere det med campinglivet.
– Fordelen med å ha med vår egen overnatting på hjul er at vi kan unngå noe av klasseromsstøyen som det gjerne blir på slike felles overnattinger. I tillegg har vi mulighet til å få med hele familien, inkludert dobermannen Ollie som liker å være med. Vi hadde måttet sette vekk hunden de helgene vi er på tur om det ikke hadde vært for campingvogna. Hele familien får en fellesskapsfølelse når vi følger hverandre opp så tett som vi gjør, forteller mamma Lena.
– Vi har også med sykler på taket. Når det er såpass kort avstand fra overnattingen til spillested, er det en stor fordel med sykkel.

Idrettsinteressert

Datteren Ella har spilt håndball i to-tre år, men familien er håndballinteressert og har brukt campingvogn som overnatting i ni år. Lena har tidligere vært aktiv håndballspiller og har engasjert seg som frivillig i håndballen.
Kort tid etter håndballcupen skal familien til Asker på turnstevne. Da er det sønnen Erik som skal konkurrere. Opplegget er til forveksling likt håndballens: Konkurranse i idrettshall og overnatting på skole i campingvogn.

Ella i fint driv…blir det scoring?

Ferieturer

Familien Elvegård innviet årets sesong med en tur til Bø i påsken. Det var en ren ferietur som gikk uten problemer av noe slag. Sommerferien tilbringes ofte i Sverige - med campingvogn. Ingen fast plass, men det har etter hvert blitt en del favorittsteder som Mellerud sør for Åmål.
– Når du først har investert i campingvogn, er den rimelig å ha og bruke. Det er lite vedlikehold, jeg pleier stort sett bare å vaske den. Sammenlignet med å kjøpe og vedlikeholde en hytte er det å eie campingvogn som blåbær å regne. Det er veldig mye rimeligere og mye mindre vedlikehold med campingvogna, forteller Ståle Elvegård.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden