: På jakt etter lyset | Din Fritid

På jakt etter lyset

Bobil og Caravan har vært på nordlyssafari med bobil i Tromsø. En stor opplevelse som du kanskje kan gi i julegave til familien og deg selv?

Et fantastisk lysspill åpenbarer seg på himmelen.

Nordlys-opplevelse

Det er nesten 20 minusgrader og stjerneklart på den nattesvarte himmelen. Månen lyssetter landskapet med sitt bleke lys. Plutselig spiller nordlyset opp og farger himmelen med sitt spektakulære lysspill. Magasinet Bobil og Caravan har vært på nordlyssafari med bobil i Tromsø.

En unik naturopplevelse på nordlysveien E8, her ved Kipisjärvi rett over grensen til Finland.

Basecamp

Du har to valg, enten setter du på vinterdekk på bobilen din, eller du leier en bil for anledningen fra en lokal forhandler. Vi tok fly og leie-bobil fra forhandleren iCaravan i Ramfjordbotn utenfor Tromsø. Her har de erfaring med å leie ut bobiler på vinterstid, og det var mange gode råd å få med på veien.
Vi valgte å ha en campingplass som base og fant oss godt til rette på Olderelv camping. Plassen ligger utenfor Tromsø, og har gode muligheter for å komme seg til plasser hvor det er lite strølys, og hvor sannsynligheten for nordlys er på det største.

Bobil gir et perfekt utgangspunkt for å oppleve nordlys.

Vintercamping

Det er praktisk å ha strøm tilgjengelig på vinterstid da energiforbruket i bobilen er ganske høyt. En annen fordel var den store temperaturforskjellen, vi hadde en håndfull behagelige minusgrader, mens det på fjellet var nærmere 20 minus.
Veien fra Tromsø til Bottenvika kalles Nordlysveien og rett før denne veien begynner klatringen opp på fjellet ligger Skibotn og Olderelv camping.
Vi hadde kun to kvelder i området, og det er selvsagt for lite. Du er uansett aldri garantert å se nordlys, men her gjelder det å ha flaks - og flaks hadde vi!
Den første kvelden holdt vi oss i nærområdet og kikket stadig vekk ut av vinduet. Så skinte det plutselig grønt på en ellers svart himmel. Kamera og stativ ble montert i rekordfart og vi rakk både å se og oppleve nordlyset.

Siste utgave av Bobi og Caravan er nå å finne i løssalg.

Les mer

Mer om den fantastiske opplevelsen finner du i siste utgave av magasinet Bobil og Caravan som nå er å finne i løssalg rundt om i landet.
En riktig god jul og godt nytt år til alle våre lesere!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden