: Dyrepark med mening | Din Fritid

Dyrepark med mening

Nordens ark er ikke først og fremst en spektakulær park hvor underholdning er satt i høysetet. Her er det dyrenes beste som er det viktigste. Artene i parken er truede dyrearter hvor det drives oppdrett og utsetting i naturen.


Av Tore Afdal

En stor del av virksomheten foregår i felt, både i Sverige og i utlandet. I Sverige har parken fått et nasjonalt ansvar for utsetting av blant annet pilgrimsfalk, hvitrygget hakkespett, fjellgås, grønnflekket padde og flere typer biller.
Nærmere 300 pattedyr og fugler født på Nordens ark er satt ut i naturen. Blant dem er gaupe og europeisk villkatt.


På besøk

Villparken er en tre kilometer lang gangsti hvor dyrenes inngjerdinger er plassert. På veien finner du også Våtmarken og Våtmarkshuset med amfibiedyrene. Inngjerdingene er bygget for dyrenes beste, så for å få med deg så mye som mulig er det lurt å utstyre seg med en kikkert og en god porsjon tålmodighet. Dyrene er der, men lever på større områder og er bedre beskyttet enn i en vanlig dyrepark.
Det er mulig å krysse veien i en undergang og da kommer man til en bondegård. Her er det ponniridning og åpent hus hos sauer og kaniner.


Bidra selv

Om sommeren er det program i parken hvor du kan bli bedre kjent med de sjeldne dyrene og se på at rovdyrene mates. I tillegg kan man lære mer om hva man som enkeltperson kan bidra med for å bevare naturen og truede dyrearter.
Hunder er ikke tillatt i parken.


Fotokurs

Et par ganger i året er det fotokurs på Nordens ark av deres fotograf Tom Svensson. Årets kurs er fulltegnet, men det blir nye spennende kurs neste år for dem som er interessert i å fotografere dyr.


GPS-vandring

Det er også mulig å ta en GPS-styrt tur i området rundt Nordens ark som kalles Ekoparken. Du finner selv fram til stoppunktene som kan være ved helleristninger, raviner, kjempe-eiketrær eller fantastiske utsiktspunkter. Det finnes tre ulike vanskelighetsgrader. Det tilbys ryggsekk med GPS-mottaker og instruksjoner for 200 kroner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden