: Fremtidsvisjonen er her | Din Fritid

Fremtidsvisjonen er her

– Caravanprodusenter må tilby nye konsepter i markedet for å øke interessen for å bruke camping som ferieform. Det er spesielt viktig for nye målgrupper. Slik ordlegger Knaus Tabbert seg når de skal presentere studien av en campingvogn: Caravasio.

Teknologi

Det er viktig at Caravisio ikke oppfattes som et ferdig produkt, men som en campingvogn laget for å skape debatt, forteller Knaus Tabbert i en pressemelding. Vognen er ment som en demonstrasjon av teknologi som delvis er tilgjengelig og som vil komme til å bli brukt i fremtiden.

Stuen.

Yacht inspirert

Du har sikkert hørt det før, men designet på Caravisio er inspirert av store vakre luksuriøse båter. Enkeltsengene i fronten er V-formet og kan gjøres om til en dobbeltseng ved å bygge på madrassene. Det er store panoramavinduer i rommet. Sittegruppen har ifølge produsenten multifunksjon. Den kan være en avslappende sitteplass, men kan konverteres til en arbeidsplass. Det er egne ladestasjoner og oppkoblingsmuligheter for datamaskiner og lesebrett.

God utsikt

At stuen er unik og har mange funksjoner er ikke å overdrive, da endeveggen i campingvognen er en eneste stor dør og blir til en terrasse når du åpner den. Det gir en helt spesiell nærhet til naturen. Taket er dekket av et mørkt tekstil-stoff som gir rommet en spesiell atmosfære samtidig som det hjelper air-condition-systemet til å gjøre jobben sin.
En HD-projektor er integrert i taket og projiserer bildet på glassdørene bak i vognen. Om ønskelig kan også bildet sendes andre veien og gjør det mulig å se på film eller bilder fra verandaen. Når bakdøren er slått opp er det gjort plass til to elektriske sykler som har eget uttak for strøm slik at batteriene alltid er toppladet.
Soltaket i bakkant av vognen har fjernkontroll og kan fungere som et beskyttelsesdeksel.

Medvind

Det er gjort utstrakte tester i vindtunnel under utarbeidelsen av formen til Caravisio. V-formen til sengene gjør det mulig å gi campingvognen formen til en pil, noe som gjør den spesielt aerodynamisk.

Flott design.

Avansert styring

Vi har tidligere omtalt flere produsenter som benytter bus-teknologi på alt fra lys til kjøleskap. Knaus Tabbert har utnyttet denne teknologien maksimalt i Caravisio. Alle funksjoner kan styres fra en app på et lesebrett eller en smarttelefon. I kombinasjon med luftfjæring kan for eksempel campingvognen senkes ned til bakkenivå på få sekunder. Det kan bli mulig å manuelt justere støtteben fra appen. For nivelleringen av vognen er i utgangspunktet automatisk. Låsing av både dører og lagringsrom skjer med en enkel skanning av fingeravtrykket ditt!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden