Bobil & Caravan 4-2017 | Din Fritid

Bobil & Caravan 4-2017

I utgave 4-2017 av Bobil & Caravan finner du blant annet: Oversikt over fortelt, nå er det de tradisjonelle, og de vinterisolerte som står for tur. Vi gir en forsmak på en 2018-lansering fra Eura Mobil, og gir gode råd til de som ønsker å leie bobil. Vi har også vært på bobilferie i Nederland, Belgia og Luxembourg, og deler villig våre opplevelser og erfaringer fra turen. I tillegg har vi vært med på hele prossessen rundt en antirustbehandling av bobil.

Innhold i denne utgaven: 

Oslo er en meget variert storby, og det er enkelt å forsyne seg av hovedstadens mange opplevelser og attraksjoner om du har med deg huset på hjul.

Understellet eller chassiset er selve fundamentet i en bobil. Blir dette utsatt for alvorlig rustangrep, er gode råd dyre.

Det er ikke mange ting som kan måle seg med det å oppleve ny mat, ny kultur og nye steder med hjemmet ditt på hjul. Og det å fly til bestemmelsesstedet ditt på få timer og leie en ferdig utstyrt bobil gir deg en kickstart på ferien. Vi har prøvd ut bobilleie i Slovenia.

Forteltet er ekstrarommet som lar seg sette opp på (forholdsvis) kort tid. Og det er en selvfølge for fastliggerne. Men stadig flere bobilister og reisende caravanister oppdager forteltenes fordeler.

Med et isolert fortelt har du mulighet for helårsbruk. Det betyr ikke bare at du vil sette pris på komforten en regnfull høstdag, det er like viktig på en sommerdag med stekende sol. Her får du en oversikt over aktørene i det norske markedet.

– Vi vil gjøre Seljordfestivalen til mer enn en tradisjonell musikkfestival. Telemark har utrolig mye å by på og vise frem, forteller daglig leder Egil Moen.

Hva kan skj‌e når en helt uerfaren campingvogneier kjøper en gammel campingvogn? Det er mye å lære, og rom for mange betraktninger på veien for å bli en fullverdig caravanist. Bli med på Haralds campingreise!

– Dette er campingkunst som skal inspirere, og det beste av alt er at publikum kan bestille og prøve ut disse kreative overnattingsplassene.

...og gjør heller plass til noen skikkelig gode grillspyd fra rundt omkring i verden. Det krever litt mer forberedelser enn å slenge på et par pølser...invester i den tiden, du får betalt (med renter) når du sitter ved bordet etterpå.   

Vi er vant til lekre detaljer fra tyske Eura Mobil på mange modeller. Men at produsenten nesten utelukkende skulle ha fokus på design når de lanserte sin toppmodell var overraskende.

I sommer kan du oppleve ditt nærmeste feriemål mens du ruller fra festival til festival. Utvalget er enormt, og de fleste arrangementene er godt tilrettelagt for at du kan være der det skjer.

Se for deg bølgende grønne landskap ispedd storbyer som Maastricht. Legg til en solid dose slott, og Europas kanskje mest solide festningsby. Du er kommet til BeNeLux, et område hvor det er vanlig å snakke minst fire språk.

Pilote er et godt, gammelt, innarbeidet navn i det norske bobilmarkedet. For undertegnede er det synonymt med franske bobiler. Til tross for at det finnes minst to andre franske fabrikat som er godt innarbeidet her til lands.