Bobilleie i Slovenia: En smak av det gode liv | Din Fritid
Bobilleie i Slovenia

En smak av det gode liv

Det er ikke mange ting som kan måle seg med det å oppleve ny mat, ny kultur og nye steder med hjemmet ditt på hjul. Og det å fly til bestemmelsesstedet ditt på få timer og leie en ferdig utstyrt bobil gir deg en kickstart på ferien. Vi har prøvd ut bobilleie i Slovenia.


Fine veier og vakkert landskap.

Jeg kan komme på minst to grunner for å prøve ut bobilleie i utlandet: Det er for det første en problemfri og flott måte å prøve ut bobillivet på. I tillegg er det mye tid å spare på å kjøre frem og tilbake til dit du virkelig vil bruke ferien din. 

Opplegget

Vi booket den fullt utstyrte bobilen fra firmaet Adria Plus i Novo Mesto. Selskapet er et datterselskap av Adria, og dermed en garanti for kvalitet - tenkte vi. Noe som viste seg å stemme ganske så bra. 


Lokalene til utleiefirmaet i Novo Mesto. Selskapet Adria Plus er et datterselskap av Adria som skal bidra til opplevelser med bobil, inkludert utleie.


Husk å sette av nok tid til teknisk gjennomgang av utleiebilen. Flere selskaper krever at samtlige punkter krysses av, og listen kan være ganske lang.


Straks klar for avreise fra utleieselskapet. Adriaterhavet og to ukers ferie venter!

Selv om det skal sies at prosessen med å bestille bobil, og ikke minst utstyr, tok lang tid og mange eposter. Iblandet en del misforståelser, ikke minst på grunn av utfordringer i forhold til språk. Vi har prøvd utleie før, og andre aktører har hatt langt mer profesjonelle løsninger for dette. Men servicen var god hele veien, og viljen er det ingen som kan si noe på.

Reisen

Flyreisen til Zagreb gikk som planlagt. Bobil-utleieselskapet holdt til på et lite industriområde utenfor Novo Mesto i Slovenia, ikke akkurat sentralt - og slik er det jo ofte. Plasseringen gjorde offentlig transport uaktuelt. Derfor satt vi ekstra stor pris på at transportselskapet GoOpti, som skulle bringe oss til utleieselskapet med minibuss, møtte opp på avtalt sted til avtalt tid, og fraktet oss trygt og behagelig fra Zagreb til. Vel fremme blir vi tatt godt i mot og får en gjennomgang av bobilen og de grunnleggende funksjonene. Til tross for lang dialog i forkant er det også gjerne mange detaljer som skal løses der og da, så det er bare å telle over at det er nok servise og bestikk!

Vår leiebil var en Lido A49DP med sitteplass og soveplass til seks personer. En fordel med å leie bil så langt sør er at de ikke bare er utstyrt med markise, som gir takknemlig skygge, de fleste modellene har også aircondition. Vår testmodell var i tillegg utstyrt med Webastos løsning for aircondition til bodelen av bobilen. Det betyr at en ekstra enhet for kjøling er koblet til motoren, og under kjøring blåser denne kald luft bakover i bobilen. Perfekt for de som er flere enn to på tur. Bobil & Caravan har skrevet om løsningen i utgave 5-15.

Ute på veien

Så etter en lang reise, og en del venting er vi utstyrt med egen bobi, og den følelsesmessige premien får vi i det vi triller handlevognen ut av nærmeste kjøpesenter. Full av rimelig mat. Søte og saftige bifftomater på størrelse med håndballer, eksotisk frukt, spennende oster, drikke vi aldri har hørt om før, og pålegg i mange fasonger. Det er trivelig å lage sin egen mat på tur, og det gjør det samtidig ekstra stas å spise ute. Og selvsagt sørget vi for å få med bord og stoler til alle. 


For oss er dette det perfekte ferielivet.

Reis, opplev og nyt!

Det er sannsynligvis unødvendig å fortelle deg som leser at det å ha en bobil med alt du trenger, inkludert mat og drikke, er et fantastisk utgangspunkt for å reise og oppleve spennende reisemål. Vår ferietur gikk rundt i Slovenia og så gjennom hele Kroatia. Men også Italia er godt innen rekkevidde. Og selvsagt sør for Kroatia, Montenegro eller uoppdagede Albania.

Vår ferie skapte en kø av minner, og varmer en vårblek bobilentusiast.


Vi ruller i vei mot nye opplevelser.

Alt har sin pris

Det skal sies at det å leie bobil ikke er gratis. Men det er det ikke å eie en heller. Uansett endte leieprisen for 14 dager på litt under 2000 euro, i tillegg kom leie av sengetøy/håndklær og kjøkkenutstyr. Det første er selvsagt noe mange ønsker å ta med selv, mens kjeler, bestikk og tallerkener er noe man vil ha på bobilen. Sju euro per dag for seks personer, gjorde at totalsummen kom på nøyaktig 2065 euro, etter dagens kurs 19 700 kroner. Det gir en døgnpris på 1400 kroner. I dette tilfellet hadde bobilen seks sitte- og sengeplasser, og er man så mange vil leieprisen bli mer spiselig. 

Flybilletter, campingplassavgifter og eventuelle transportkostnader kommer i tillegg.

Transport

Når du kommer til en flyplass er det gjerne slik at utleieselskapet kan ordne transport til stedet hvor bobilen skal hentes. I vårt tilfelle har Adria Plus avtale med selskapet GoOpti. De spesialiserer seg på persontransport, og har flere nivåer av service. Enkleste måte for oss å komme til Novo Mesto var å ta fly til Zagreb, og så minibuss videre derfra.

Apropos Zagreb, har du mulighet, legg gjerne inn noen dager i denne sjarmerende byen også. 

Croatia Airlines flyr nå direkte fra Oslo til Zagreb to ganger i uken. Til å hente oss på flyplassen var en egen bil med sjåfør, som ikke bare brakte oss trygt til bestemmelsesstedet, men som også hadde mange tips om det å kjøre i området, inkludert grensekontroll med mer. I sommerhete Kroatia var en flaske kaldt vann og et vennlig ansikt med vårt navn på en lapp en velkomst vi satt stor pris på. 

Mer informasjon finner du på www.adria-holidays.net og www.goopti.com.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden