Sommernorge - ditt nærmeste feriemål: Festivaler i øst og vest | Din Fritid
Festivalen "Over Oslo" gjør et poeng ut av å ligge 370 meter over sentrum. En begivenhet i seg selv. Årets utgave er i slutten på juni.
Sommernorge - ditt nærmeste feriemål

Festivaler i øst og vest

I sommer kan du oppleve ditt nærmeste feriemål mens du ruller fra festival til festival. Utvalget er enormt, og de fleste arrangementene er godt tilrettelagt for at du kan være der det skjer.

Er du nysgjerrig på hva som rører seg på festivalfronten denne sommeren? Uansett hvor du setter kursen, er det fullt mulig å hoppe fra festival til festival - non stop - for den som skulle ønske det. Så godt som hvert år synes det å dukke opp en ny festival. Spennet er stort. Også for den matinteresserte er det stadig mer å velge i. 

Opplevelser i kø

Skulle sommeren 2017 vise seg å blir regnfull: Send teltende ungdom i vanntrukne soveposer på gjørmete festivalområder en varm tanke. Hver sin lyst! Trekk deg heller tilbake i vogna eller bilen, etter dagens eller nattens opplevelser. 

Og selv om de unge har lagt egne ferieplaner, finnes det en en mengde arrangementer som retter seg mot voksne eller hele familier. Med hjemmet ditt på hjul - og en solid porsjon nysgjerrighet - kommer du dit du vil, også på en weekend.

De fleste festivaler har både nettside og egen Facebook-side. Magasinets utvalg viser bare noe av spennet - i øst og vest - i juni og juli. 

De nordligste og sydligste fylkene har også rikelig å by på, så det er nevnt. Arrangementene står nemlig i kø i sommer. God norgesferie!

REIS ØST!

16. - 17. juni. DRØBAKFESTIVALEN
Oscarsborg Akustiske ble arrangert på historisk grunn midt i Oslofjorden første gang i 2011. I 2016 flyttet festivalen inn til Badeparken i Drøbak for å lette logistikken. Nytt navn og plassering, men samme festival. Om man ikke får sommerfølelsen i badebyen, får man den aldri. Det er vår påstand!

Overnattingsforslag: Drøbaksfestivalen kan for eksempel kombineres med overnatting på sommerlige Nes Camping på Jeløy, Moss: Nesvegen 520, 1514 Moss.


FREDRIKSTAD: Glomma-festivalen arrangeres den siste helgen i juni. Foto: Monica S. Risnes

28. juni til  2. juli. GLOMMAFESTIVALEN 
Turismen i Fredrikstad merket et tydelig oppsving etter Anno-serien på Nrk i 2016. Et besøk i Gamlebyen hører med under et besøk i denne historiske kystbyen, men det er på den andre sida av elva det skjer under Glommafestivalen: Arrangøren reklamerer med værgaranti og setter opp et stort telt på Dampskipbrygga. Artister og aktiviteter for hele familien.

Nettside: www.glommafestivalen.no

Overnattingsforslag: Bo på den nyetablerte helårs bobilplassen ved Fredrikstad Stadion. Her er det kort gangavstand til det meste. På plassen som driftes av Visit Fredrikstad er det strøm og  sanitæranlegg med mulighet til å vaske og tørke tøy. 

Alternativt, samme helg:


SKJÅK: Møt folk med samme musikkpreferanser i fjellnære omgivelser, i Skjåk.


29. juni til 2. juli. COUNTRYFESTIVALEN I SKJÅK 
Er du glad i countrymusikk, kjenner du trolig til denne festivalen. Med hjemmet på hjul er terskelen lavere for å gjøre alvor av å besøke festivalen! 15 artister og flere kjente navn, ventes hit i sommer. Et voksent og musikkinteressert publikum er målgruppen, og utsikten for å treffe likesinnede skulle være stor. Turen til Skjåk kan kombineres med fjellturer i Jotunheimen, Breheiem og Reinheimen - for å nevne noe.

Nettside: www.countrynorway.com
Overnattingsforslag: Gjeilo Camping, Skjåkveien 199, 2690 Skjåk.


BAMBLE: Om du besøker Bamble 19. juli får du garantert smake en eller flere ulike varianter av bacalao.


19. juli. BACALAOFESTIVALEN I BREVIK 
Klippfiskjennere i vest lurer kanskje på hvordan en slik festival har funnet veien til Østlandet? Finn det ut selv, ved et besøk i Telemark og Bamble. Brevik og Omegn Sjømandsforening inviterer til Europas største bacalaofestival denne juli-lørdagen.

Overnattingsforslag: Rognstranda Camping, Rognsveien 146, 3961 Stathelle. Er du glad i sjø og bad, er dette stedet å overnatte. 10 kilometer å sykle, hver vei, for de spreke. Alternativt gå flere sammen om en maxi-taxi?

 

REIS VEST!


ÅNDALSNES: Kombinér gjerne Norsk Laksefestival med å gå Romsdalseggen. For de spreke! Foto: Visit Norway


23. - 25. juni: Norsk Laksefestival 
Siden 2000 har denne festivalen med laksefiske i fokus blitt arrangert i Åndalsnes. Dans, andeløp, markedspyntede gater og tivoli hører med under arrangementet. Rosinen i festivalpølsa er fiskekonkurransen i elva Surna, der den som fanger den største laksen blir kåret til laksekonge. Blir det en laksedronning som går av med seieren i 2017? 

Overnattingsforslag: Åndalsnes camping og motell, Gryttenveien 1, 6300 Åndalsnes.


FÅ SYDHAVSSTEMNING I KLIPPFISKLAND. Foto: Heine Schjölberg

28. juni - 1. juli: Tahitifestivalen 2017. 
På den sydligste av de fire øyene i Kristiansund, ytterst i havgapet  på nordvestlandet, ligger Tahiti-brygga. Nærmere 20 000 besøker årlig festivalen som ble etablert i 2000. Det er et rikholdig program i sommer og spennende navn som gjester musikkscenen. Ingen nevnt, ingen glemt! Gå inn på nettsiden og les selv:

Nettside: www.tahitifestivalen.no
Overnattingsforslag: Atlanten Turistsenter, Dalaveien 22, 6511 Kristiansund.


ÅLESUND: Opplev folkeliv og båter. Jugendbyen inviterer til ramsalt folkefest i juli. Foto: Visit Norway


12. - 15. juli 2017. ÅLESUND BÅTFESTIVAL 

Idealister startet festivalen i 2002. I 2008 besøkte rundt 60 000 arrangementet. Populariteten gjør dette til nord-vestlandets største folkefest. Ildsjeler har siden fått støtte av Redningsselskapet og Ålesund Sentrumsforening, og arrangementet har dermed styrket sin posisjon. Følg med når billetter og program blir lagt ut. 

Nettside: http://batfestivalen.no

Overnattingsforslag: Hjelsetgården Bobilparkering, Sorenskriver Bulls gate, 6002 Ålesund. Bo sentrumsært i Ålesund med vakker utsikt over havet, og gode fiskemuligheter.


FLORØ: En rekke fartsfylte aktiviteter, til vanns, til lands og i lufta med, under Våt Moro. Foto: Tarjei Langeland


13. - 16. juli: FESTIVALEN “VÅT MORO”

Det lokkes med spektakulære opplevelser på sjøen og i fjellet rundt Norges vestligste by - Florø. Tar du utgangspunkt i Florø sentrum har du tilgang til det meste som foregår. Frivillige, lag, foreninger og bedrifter er i sving under denne kjempedugnaden. Seiling, surfing og kajakkpadling er bare noen aktiviteter man kan velge mellom. Wakeboard og paragliding er kanskje ikke for alle, men arrangøren har et uttalt mål om å senke terskelen for å prøve denne typen aktiviteter. Frister det ikke å dykke, kite eller rafte, så er det garantert mye å se på fra land. Kanskje blir aktivitetene med barn eller barnebarn feriens koseligste minne?

Overnattingsforslag: En kort rusletur fra Florø sentrum, med spektakulær utsikt over havet, finner du Bobilparkering Florø, Strandavegen 19, 6900 Florø.

MANGFOLD I NORD! 

Det skjer mye på festivalfronten også i nord. Her et lite utvalg blant et titalls festivalmuligheter - bare i juni og juli:

2. juni: Codstock i Henningsvær

8. juni: Alta Soul og Bluesfestival, Alta

22. juni: Torghattfestivalen i Brønnøysund

4. juli: Karsløyfesstivalen Karlsøy

12.juli: Riddu Riddu, Kåfjord

26. juli: Båtsfjord i fest

VARIERT I SØR! 

Flere store og kjente, men også mindre, lokale festivaler lokker i sommer. For den som retter nesa sørover er variasjon et stikkord. Her er noen av de kommende arrangementene:

2. juni: SmaabyFestivalen i Flekkefjord

9. - 10. juni: Helt Texas Live - Lista Musikkfestival

30. juni - 1. juli: Palmesus Festivalen, Kristiansand

6. - 9. juli: Gummibåt Festivalen, Birkeland

26. - 29. juli: Canal Street, Arendal

28. - 30. juli: Setesdalsfestivalen på Rysstad


Foto: Kenneth Spaberg

Kilder: campingbil.netfestivalguiden.nobobilforeningen.nonordnorgesguiden.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden