2018-nyheter: Kabe: Nye lyspunkter | Din Fritid
2018-nyheter: Kabe

Nye lyspunkter

Med en helt nydesignet og moderne bakdel ser Kabe fremover. Det skyldes ikke minst de egen-designede LED-baklysene som skal bli Kabes signatur i lang tid fremover.

Jønkøping, Sverige:  Kabe har brukt fem millioner kroner bare på å utvikle sine egne baklys med unik form og design. Lysene benyttes på både vogner og bobiler, med unntak av Classic-vognserien.

– Vi kan ikke velge et baklys fra en katalog, forteller Kabe-gruppens fargerike konsernsjef Alf Ekström. 

– Vi er nødt til å ha et unikt design og uttrykk. Dette er bare et av flere eksempler på at Kabe investerer, totalt vil vi bruke 150 millioner på investeringer nærmest fremtid, hvor utvidelse av bobilfabrikken er den største enkeltsatsingen, fortsetter Ekström.

 

Sterkere

Den nyutviklede bakveggen er i glassfiber og er sterk nok til å tåle utvendig sykkelstativ med tunge elsykler. 

Det er også stikkontakt i garasjen for lading.

Toppmodellen til Kabe er Imperial 910. Nå får denne en noe kortere lillebror i Imperial 810. Dette er en topputstyrt modell hvor alt utstyret gjør at vekten krever tandem-aksling. 

Sammenlignet med 910 får du kortere overheng og bedre kjøreegenskaper. Forbrenningstoalett fra Cinderella er standard. 

Kabe er svært fornøyd med den norske toalettløsningen og det vil brukerne også bli når de ikke lenger trenger å tømme de tradisjonelle toalettkassettene. Alt i alt er utstyrsnivået svært høyt med hydrauliske støtteben, solceller, lydsystem og internett-ruter.

 

Nye bobiler

Nytt for 2018-sesongen er frittstående dobbeltseng i de halvintegrerte modellene 880, modellene heter 880LQB og x880LQB. Classic x740 er en modell som skal lokke med en lavere prislapp. To planløsninger finnes, begge med senkeseng, LXL med dobbeltseng og LB med enkeltsenger. Normalt er bilene i Classic-serien 232 centimeter brede, men denne modellen er hele 250 cm bred.


I forbindelse med Kabes 60-årsjubileum har svenskene utviklet og produsert tredje generasjon av deres toetasjers campingvogn Kabe Tower 880 FK KS. Heftig!

Vognnyheter

Den største vognnyheten for 2018-sesongen er den nye bakveggen og ny front. Vinduet er flyttet noe frem og Kabe har utviklet en løsning som sørger for at varme kommer på begge sider av blendingsgardinen når denne er i bruk. På den måten unngår du gjenduggede vinduer. Det er også benyttet ekte metall i lister og håndtak på de nye vognene.

– Vi ønsker å tilfredsstille alle sansene, det å ta på et ekte metallhåndtak merkes og oppleves som et kvalitetstegn, forteller teknisk sjef Mikael Blomqvist. 

PR frieri

Nyheten som tok størst oppmerksomhet under presentasjonen på Elmia i august var to-etasjers vognen som Kabe nå har lansert i moderne utgave. Den eksepsjonelle vognen er utviklet i forbindelse med produsentens 60-årsjubileum. Det er en rar opplevelse å finne en trapp i første etasje på vognen. I halve andreetasjen finner du en behagelig sittegruppe, en tv-krok og utgang til en veranda. Her er det romslig med plass og god utsikt. Kabe forteller at modellen vil gå i serieproduksjon om de får minst fem bestillinger. Prislappen vil havne på drøyt halvannen million kroner. Men før du handler, sjekk ut høyden på broene i nærheten av der du bor, vognen rager 448 centimeter over bakken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden