: Hobby 2017: Mangler ikke på utvalget | Din Fritid

Hobby 2017: Mangler ikke på utvalget

Hobby har de siste årene slitt med å bli vurdert som en like attraktiv bobilprodusent som vognprodusent. På vognsiden har Hobby hatt eventyrlig høye markedsandeler i mange år. Foran 2017-sesongen satser de på bobil, og det vil ikke stå på valgmulighetene med hele 23 bobilmodeller på menyen.

Den omfattende menyen inkluderer bybobiler, alkover og halvintegrerte modeller. Men mange av disse kommer aldri til Norge. Merete Nilssen fra importøren Lara fritid forteller at de kommer til å satse spesielt på Optima-modellene T65GE og T65HFL. Og de to nye T70E og T75HF som du kan lese mer om lenger ned i artikkelen. I tillegg vil Vantana modellene K60Fs og K65Es bli å finne hos norske forhandlere.


Hobby Optima

Generelle forbedringer

Nytt av året er kontrollpanelet og det elektriske bus-systemet, som nå også kan fjernstyres med en smarttelefon. Hobbys smarte skuff for gassflasker er ytterligere forbedret. Men den største nyheten som Hobby har jobbet med de siste to årene er å inkludere alt nødvendig tilleggsutstyr som standard på modellseriene Optima De Luxe og Siesta De Luxe.

KjøleOVERskap…

Det er ingen skrivefeil. Hobby liker den litt sprø ideen om å plassere kjøleskapet i et overskap. 2017-modellen av bybobilen Vantana er utstyrt med denne spesielle løsningen. Smart i den forstand at den sparer plass i den kompakte bodelen. Du får både stort kjøleskap og luftig bodel. Kjøleskapet er 1,4 meter bredt og på 90 liter og drives av en kompressor. Et annet triks for å spare plass er at toalettet skyves inn i veggen når det ikke bruks. Da blir det langt bedre plass til å dusje, eller bare å bruke toalett til å skifte i.

Halvintegrert

De nye modellene Optima De Luxe T70F og T75HF har en fransk hjørneseng, men badet er ikke smalt og plassert ved siden av. Baderommet er på tvers lengst bak i bilen og plassen ved siden av sengen brukes som adkomst til badet. En interessant løsning som vi kun har sett hos Frankia tidligere. Forskjellen mellom de to er at T75HF har senkeseng og er noe lenger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden