Caravan Salon 2018: Campingvogn for el-biler | Din Fritid
Caravan Salon 2018

Campingvogn for el-biler

Høstens største høydepunkt for en samlet euopeisk caravanbransje, Caravan Salon-messen, fant sted i august i Düsseldorf. På messens første dag viste Dethleffs frem en prototype, e.home Coco, på en campingvogn med elektrisk drift. Det gjør den egnet for el-biler.

Det er tre teknologier som Dethleffs fremhever ved vogna:

Den første er batterier med høy ytelse, og de to elektriske motorene med intelligent styrelektronikk. Det er disse som gjør at vi snakker om en aktiv campingvogn, det vil si med drift! Spesielt viktig er sensoren og styringsmodulen til e.home coco. Den styrer begge akselens 2 elektriske drivmotorer nøyaktig, slik at tilhengerbelastningen på trekkvognens koblingshode reduseres til en definert verdi - på for eksempel 100 kg. Dette gjør at den totale massen som kan trekkes er langt over den tillatte hengervekten på bilen. I kombinasjon med en elektrisk bil kan man oppnå praktiske kjøreavstander. Når du kjører nedoverbakke, blir batteriene ladet opp.

Elektronikken i systemet overvåker også hastigheten på hjulene og belastningen for å oppdage om det er noe feil, slik at eventuelle problemer kan korrigeres på et fraksjon av et sekund. Sikkerhetsystemet er som ESP på en moderne personbil.

På campingen

Når du skal parkere vognen er det bare å hekte den av, hente opp en app på din smarttelefon og styre den selvgående vogna dit du vil med telefonen. Vogna kan for eksempel roteres 360 grader rundt sin egen akse. Det vil garantert imponere naboen! Dethleffs mener det er naturlig at vognen også blir utstyrt med solcellepanel på taket for å bidra til opplading av batteriene.

En annen fordel med vognas batterier er at den kan inngå som en mobil enhet for å lagre energi om du har et solcelleanlegg i ditt hjem.

Sjekk ut bildegalleriet for flere bilder!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden