Din Fritid 7-2018 | Din Fritid

Din Fritid 7-2018

I denne utgaven kan du bli oppdatert på høstens to største begivenheter: Caravan Salon-messen i Düsseldorf og Caravanmessen på Lillestrøm. Bynær overnatting med bobil eller campongvogn er denne gang på besøk i Molde. Ullared har fått sin egen TV-serie, og kaller et besøk i deres kjøpesenter for ren shoppingglede. Vi har sjekket ut forholdene, og selvsagt prøvd campingen!

Maken til herlig og lun humor som i Aukrust-senteret skal du lete lenge etter. Les reportasjen om den flotte opplevelsen som var til stor glede for både liten og stor.

Fricamping i Finnmark er en ekstremopplvelse, vi har ikke bare vært der - vi har også konkrete tips!

Teknisk redaktør Truls Farner har testet en modell i Laikas nye Kosmo-serie, som skal være en rimeligere inngangsbillet til den italienske produsentens bobiler.

Et steg opp er Eura Mobils Integra 700 HB. Dette er korteste modellen i toppserien til den tyske produsenten som har lagt inn mye krefter i lyssettingen, vintercamping-mulighetene og å lage en eksklusiv bobil.nykommer

Innhold i denne utgaven: 

Det er ikke mange som går ut døra til Aukrustsenteret uten et smil om munnen. Den lune humoren til den folkekjære forfatteren Kjell Aukrust er forvaltet på en kreativ og jordnær måte. Helt i Aukrusts ånd.

Caravanmessen har i mange år vært et møtepunkt, både for bransjen og for sluttkundene. Årets utgave manglet det sosiale samlingspunktet som messecampen er for mange. Flere utstillere er misfornøyde med antall besøkende, men de fleste rapporterer likevel om bra salg.

– Vi har en reell nedgang på 2000 besøkende, forteller Konrad Sel til Din Fritid - etter at søndagens besøk er gjort opp. Tallenes tale avslører at det er en reduksjon på 4740 besøkende. Konrad Sel er ivrig på å forklare årsaken:

Globe-Traveller er noe så unikt som en polsk bybobil-produsent. Selskapet jobber med å få fotfeste i Norge, og første steg var som utstiller på Caravanmessen. Med seg på messen hadde de en bybobil for fire på under seks meter.

Betegnelsen kommer fra byens mange blomstrende og frodig rosehager. Allerede fra begynnelsen av 1900-tallet ble begrepet «rosenes by» benyttet i markedsføringen av byen.

Kanskje kjenner du Ullared fra TV-serien med samme navn? Din Fritid har tatt turen til den populære shopping- og campingdestinasjonen.

Caravan Salon i Düsseldorf er verdens største caravanmesse. I tillegg til å vise frem de blankeste og nyeste produktene, er mega-arrangementet en opplevelse i seg selv.

Høstens største høydepunkt for en samlet euopeisk caravanbransje, Caravan Salon-messen, fant sted i august i Düsseldorf. På messens første dag viste Dethleffs frem en prototype, e.home Coco, på en campingvogn med elektrisk drift. Det gjør den egnet for el-biler.

Når selveste Volkswagen kommer med en ny bobil er det spenning i luften. Tross dieseljuks og andre besværlige omstendigheter, er det få som kan vise slike muskler ved utvikling av nye modeller.

De siste årene har Bürstner lagt stor vekt på design. Dette har de nå vist frem i form av prototyper på Caravan Salon. Og ofte har veien vært kort til å inkludere designelementene i produksjonsmodeller året etter.

De viktigste nyvinningene kommer ikke nødvendigvis i form av nye bobil- eller campingvognmodeller. De blankpolerte nyhetene hadde ikke fått sin oppmerksomhet uten alle duppedingsene. Disse er utstilt i hall 13 på Caravan Salon, hvor vi har gjort et dypdykk

Siden 2014 har Din Fritid hatt gleden av å spandere et ukesopphold i Tromsø på heldige vinnere av vår nordlyskonkurranse. Nordlyssafari fra bobil er en spektakulær opplevelse, og her kommer en rapport fra årets vinner, Håvard Nyborg (tekst og foto):

I sommer var jeg på rundreise fra Nordkapp til Røros i forbindelse med Bobilboka Midt- og Nord-Norge. Den første delen tilbragte jeg lengst i nord sammen med Mette, og det er fra dette området jeg nå skal dele noen opplevelser og tips!

– Nå har vi totalt 2600 kvadratmeter under tak – og for en lettelse det har vært å få mer plass, forteller Svein Wold Hansen. Han er daglig leder i Høisveen Caravan og kunne i fjor innvie nytt bygg. I år feirer forhandleren 45 år og kan fornøyd konstatere at satsingen var vellykket.

Det er én fellesnevner for bobil-toppmodeller: De er lange. Og slik må det være om du skal få en luftig løsning. Eller stemmer det? Eura Mobils Integra 700 HB i 2019-utgave har alt av luksus og utstyr man kan forvente av en toppmodell - men er kun 7,15 meter lang! Vi har testet den på veien.

Laikas to viktigste modellserier har vært Ecovip og Kreos, der Kreos er en mer påkostet bobil enn Ecovip. Likevel har folk vært mer enn fornøyd med Ecovip, som er desidert mest solgt. Den er nå utviklet til ti halvintegrerte og seks integrerte modeller.