Din Fritid 2-2020 | Din Fritid

Din Fritid 2-2020

Din Fritid med bobil & caravan er i 2020 i sin 25. årgang!

Årets andre utgave er allerede ute, det er mye som skjer for tiden. Det kribler hos mange etter å komme seg ut på veien og få i gang sesongen. Noen steder i landet er det også mulig, og du kan gå rett på vår vårklargjøringssak. Lenger nord er det fremdeles tidlig, la deg da inspirere om varme reisemål, som Gargano - et sommerparadis med bobil eller campingvogn!

Har du noengang stusset over at kjøleskapet ikke blir skikkelig kaldt sommerstid? Vi har svaret, og mange kalde fakta om kjøleskapet!

I tillegg kan du lese om en bybobil med en drøy meter kreativ interiørløsning, og ikke minst annerledesvognen fra Fendt. Vi håper du får inspirasjon og kunnskap av Din Fritid 2-20, god lesning!

Din Fritid er et journalistisk magasin og nettside som er avhengig av inntekter fra leserne våre for fortsatt å kunne lage redaktørstyrte uavhengige saker, derfor har vi Pluss-saker. Som innlogget abonnent (papir eller digital) kan du laste ned en digital utgave av magasinet og lese alle våre saker på nett! Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Din Fritid med bobil & caravan utgave 2-20: 100 sider med inspirasjon, nyheter og glede!

Ikke abonnent? Det kan du ordne her.

Innhold i denne utgaven: 

Kjøleskapet er ikke det første man ser etter når en ny bobil skal studeres. Vi tar det bare som en selvfølge at kjøleskapet står der. Men det kan være en smart investering å sette seg inn i den jobben den iskalde hjelperen gjør.

Det første man legger merke til på Fendt Bianco Emotion 445 FH er det store vinduet midt på vognen. Eller kanskje det er den høye lastedøren i fronten? Uansett er dette åpenbart en vogn som skiller seg fra mengden, og vi var spente på hva som ville møte oss innendørs.

Det er ikke mange bybobiler på 6,36 meter som kan by på to sittegrupper og plass til hele familien! Her er også sengeplass til fem personer. Bobilen er en aldri så liten øvelse i kreativitet - noe Dreamer behersker bedre enn de fleste bybobilprodusenter.

Store deler av bobil- og caravanfolket setter bil og vogn på lager når frost og snø kommer. Det trenger du ikke: Du kan i stedet parkere på fast plass – og vipps har du fått deg en vinterhytte.

Jostedalsbreen er den største isbreen på det europeiske fastlandet. Du må ikke ut på noen ekspedisjon og krysse den for å ta del i naturopplevelsen - det er også flott å betrakte den på trygg avstand fra bobilen eller vogna. Her kan du se og oppleve naturkrefter som bokstavelig talt kan flytte fjell.

Byen er endepunkt både for Hurtigruten og E6. Russland er nærmeste nabo, og derfor er de fleste gatenavn i Kirkenes på både russisk og norsk.

Det er straks på tide å våkne fra vinterdvalen og gjøre bobil og vogn klare for sesongstart. Din Fritid har tipsene som hjelper deg i gang!

Danske EHG Nord er et heleid datterselskap av Erwin Hymer Group. Med 16 ansatte styrer selskapet det meste av det som skjer med Dethleffs og Sunlight i Danmark, Sverige og Norge. Nå satser selskapet på yngre krefter i form av ny daglig leder og nestleder, Morten Sonnich og Jens Hammer.

Det er med en solid porsjon stolthet at jeg får overlevert nøkkelen til Benimars nyeste modell. Amphitryon er en helintegrert bobil, for første gang produsert på fabrikken i Peniscola. Din Fritid har begitt seg ut på spanske veier for en praktisk test.

Om man sammenligner kartet av Italia med en støvel, er regionen Puglia hælen. Øverst på denne hælen er det en liten halvøy, som på kartet ser ut som en spore - kjent fra ridesporten og fra gamle western-filmer. Her ligger Gargano, et sommerparadis.

Spiaggia dei Colombi er ikke bare en akkurat passe langgrunn drømmestrand. Den har i tillegg en egen hule hvor hvite villduer hekker. Stranda er vanskelig tilgjengelig, men «den hemmelige stranda» ble raskt vår favoritt.

Familiecampingen Camping Village San Michele er et sted man ikke glemmer så lett. Ikke på grunn av fasilitetene. Nei, dette er en liten og trivelig campingplass som drives av en typisk italiensk storfamilie med usedvanlig åpne armer.

Om du er blant de som synes det kan bli litt for tett og personlig med en liten familiecamp, er Camping Punta Lunga å anbefale. Det store campinganlegget er ett av mange tilsvarende i området. Her har du alle servicemuligheter, servering og underholdning på kveldene.

Etter å ha trålet Vieste står jeg igjen med ett stikkord: Fascinerende. Byen frister og inspirerer oss besøkende med en flott havn, brede gater og en hyggelig park. Vel inne i den gamle bydelen befinner du deg i en labyrint av smale, bratte gater - før du kommer til Utsiktspunktet med stor U.