Matopplevelser på hjul med Trude: Gnocchi i Ålborg | Din Fritid
Matopplevelser på hjul med Trude

Gnocchi i Ålborg

En personbil med vogn, en bybobil og en campingbil føltes som en hel konvoi, der vi kjørte gjennom Danmark. På en camping i Ålborg var det plass til alle, og der laget vi en basecamp hvor vi ble noen dager.

Tidlig første morgen bestemte jeg meg for å utforske Limfjorden på SUP-brettet mitt. Å se byen fra vannet er en helt ny opplevelse. Det var en morgenstund preget av ro og stillhet, samtidig som det var flere andre ute og padlet også. Med morgensolen i ansiktet padlet jeg mot sentrum. Her passerte jeg under den store broen og kunne beundre de sjarmerende husene langs fjorden. På vei tilbake til campingplassen, måtte jeg ringe mannen min. Campingplassen var inngjerdet, og portene kunne bare åpnes fra innsiden. Å gå rundt hele området med det store brettet mitt virket ikke som en god idé. Heldigvis kunne vi se at sikkerheten var godt ivaretatt, noe som alltid er betryggende.

Frokosttid

Etter en rask dusj i bobilens utendørsdusj, var jeg skikkelig klar for frokost. I mellomtiden hadde mannen min vært på bakeriet og resten av gjengen hadde også stått opp og kokt kaffe. På turer som dette setter vi stor pris på late morgener med ferske lokale bakverk.

Etter frokost syklet vi alle inn til byen for litt shopping. Noen ønsket å utforske bruktsjapper, mens andre lette etter sykkelbutikker. Vi møttes igjen på ettermiddagen, ved havnen like utenfor Ålborg Streetfood. Etter en dag med shopping i solen, var det herlig å komme tilbake til den avslappende campingplassen. Vi laget en liten buffet, hvor mitt bidrag var italienske gnocchi. De gikk ned på høykant. Utover kvelden ble det gitarspilling og felles sang. Den natten sovnet jeg lykkelig og takknemlig for enda en flott dag på veien.

Inspirasjon

Denne oppskriften er fra de to italienske kokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo, som hadde det fantastiske matprogrammet «To grådige italienere». Denne gnocchi-versjonen med ricotta er supergod og enkel å lage, selv i en liten bobil.

Gnocchi

Du trenger

 • 200 g hvetemel, gjerne «tipo 00», spar litt til utbaking
 • 220 g ricotta
 • 3 eggeplommer
 • 20-30 g revet parmesan
 • litt malt muskat
 • salt og kverna pepper

Tomatsaus

 • 700 g gode hermetiske knuste tomater
 • En neve basilikumblader
 • 6 ss olivenolje
 • 3 hvitløksfedd i biter
 • 1 chili i biter
 • Revet parmesan

Slik gjør du

 • Bland mel, ricotta, eggeplommer, parmesan, muskat og litt salt og pepper sammen til en myk, fuktig deig. Strø mel på et bord og kna deigen i tre til fem minutter. Del opp deigen og trill bitene til lange, tynne pølser. Disse deler du i cirka to centimeter lange biter.
 • Kok opp salt og vann i en stor kjele. Ha bitene oppi, og kok dem til de flyter opp til overflaten. Da skrur du ned varmen, og koker i ytterligere to minutter.
 • Ha tomater og basilikum i en bolle, ha i salt og pepper, og bland godt. Varm olivenolje i en gryte og ha i hvitløk og chili. Når hvitløken begynner å skifte farge, ta gryta av varmen, og ha i tomatblandinga. Sett på varmen igjen, og kok sausen lett i fire minutter.
 • Ta gnocchiene opp fra vannet med ei hullsleiv, og bland dem straks med tomatsausen.
 • Topp det hele med revet parmesan.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden