Gnocchi i Ålborg
En personbil med vogn, en bybobil og en campingbil føltes som en hel konvoi, der vi kjørte gjennom Danmark. På en camping i Ålborg var det plass til alle, og der laget vi en basecamp hvor vi ble noen dager.
Tidlig første morgen bestemte jeg meg for å utforske Limfjorden på SUP-brettet mitt. Å se byen fra vannet er en helt ny opplevelse. Det var en morgenstund preget av ro og stillhet, samtidig som det var flere andre ute og padlet også. Med morgensolen i ansiktet padlet jeg mot sentrum. Her passerte jeg under den store broen og kunne beundre de sjarmerende husene langs fjorden. På vei tilbake til campingplassen, måtte jeg ringe mannen min. Campingplassen var inngjerdet, og portene kunne bare åpnes fra innsiden. Å gå rundt hele området med det store brettet mitt virket ikke som en god idé. Heldigvis kunne vi se at sikkerheten var godt ivaretatt, noe som alltid er betryggende.
Frokosttid
Etter en rask dusj i bobilens utendørsdusj, var jeg skikkelig klar for frokost. I mellomtiden hadde mannen min vært på bakeriet og resten av gjengen hadde også stått opp og kokt kaffe. På turer som dette setter vi stor pris på late morgener med ferske lokale bakverk.
Etter frokost syklet vi alle inn til byen for litt shopping. Noen ønsket å utforske bruktsjapper, mens andre lette etter sykkelbutikker. Vi møttes igjen på ettermiddagen, ved havnen like utenfor Ålborg Streetfood. Etter en dag med shopping i solen, var det herlig å komme tilbake til den avslappende campingplassen. Vi laget en liten buffet, hvor mitt bidrag var italienske gnocchi. De gikk ned på høykant. Utover kvelden ble det gitarspilling og felles sang. Den natten sovnet jeg lykkelig og takknemlig for enda en flott dag på veien.
Inspirasjon
Denne oppskriften er fra de to italienske kokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo, som hadde det fantastiske matprogrammet «To grådige italienere». Denne gnocchi-versjonen med ricotta er supergod og enkel å lage, selv i en liten bobil.