Europeiske høydepunkt: 7 drømme­reisemål | Din Fritid
Europeiske høydepunkt

7 drømme­reisemål

Med bobil eller vogn kan man i prinsippet bare forsyne seg av opplevelser og spennende reisemål. Her kommer noen av våre historisk beste reisemål for deg som skal sørover i sommer.

En vellykket tur glemmer du ikke. Slik er det i hvert fall med de reisemålene som vi deler i denne artikkelen. Her får du steder som alle er drømmereisemål, perfekte plasser for opplevelser som setter dype spor og varmer lenge etter at turen er avsluttet.

1. Middelhavsstranden

Sommer er for veldig mange sol, bading og slakke dager ved stranda. Er du så heldig å sikre deg plass langs vannet på Camp du Domaine i Frankrike, har du havnet på livets solside. Nyt det blå livet sier reklamen, og det er det bare å skrive under på. Den romslige 5-stjerners campingplassen ved den lille byen Bormes Les Mimosas ved Cote d´Azur ligger rett ved en fantastisk Middelhavsstrand og byr på helt rå plasser for bobiler og campingvogner på den franske riviera.

2. Vin & østers

Bordeaux-området (Aquitaine) byr på 1000 kilometer med naturlige sandstrender, men er nok bedre kjent for sine uendelige solnedganger, eventyrlige vin og ferske østers. I tillegg står kulturopplevelsene i kø. Vinmuseet i byen er verdenskjent, i tillegg ligger den sjarmerende middelalderbyen Cognac i området. Klimaet her ved Atlanterhavet er friskere, vinden blåser litt ivrigere og bølgene slår høyere.  Vår favorittcampingplass ligger en times kjøretur vest, rett ved havet. Femstjerners campingplassen Les Grand Pins ligger delvis i en furuskog, og byr på flotte turområder, mange aktiviteter og enkel adkomst til havet.

3. Italias spore

Man må ikke nødvendigvis reise langt for å få en badeferie, men kommer du deg helt til Foggia-provinsen i Italia får du mer enn en sandstrand på kjøpet. Vi slo oss ned hos familien Piscopo som driver Camping Village San Michele, etter en drøy etappe på smale og svingete veier. Mange steder nærmest klorer veien seg fast i fjellsiden med havet under.

Området her er meget fruktbart, og campingen har egen vingård, frukthage, bikuber og høner. Og selvsagt soltørker de sine egne tomater. I området er det både åpne store strender og lukkede, nærmest huleliknende plasser. Vår favorittstrand ble Spiaggia dei Colombi. Ikke bare er den akkurat passe langgrunn, den ligger delvis i en hule hvor hvite villduer hekker i fjellsiden. Stranda er litt bortgjemt, det er bratt og du må vasse hit. Vel fremme kan du velge mellom sol eller skygge, og bare nyte roen og synet.

4. Toscana

Bølgende landskap hvor du finner sjarmerende byer på annenhver topp. Toscana er et helt unikt område, det er nærmest som å kjøre i et museum. Om du lurer på hvor i regionen du skal reise, trenger du ikke ha en plan. Men det er lurt å ha en retning eller noen navn på blokka. Noen tips fra vår side er: San Gimignano, Siena, Montalcino, Pienza og klosteret i Sant Antimo.

5. Moseldalen og Rhindalen

De voldsomme elvene preger landskapet på både en dramatisk og beroligende måte, på en gang. De bratte åssidene som elvene har gravd gjør at du kan bli svimmel når du står på toppen av et av de mange slottene og ser ned. Det rennende vannet i elven har en beroligende effekt, og livet nede i bunnen av den normalt så vide dalen er rolig. Her finner du mange campingplasser og mange bobilplasser. Ta gjerne med deg begge elvene når du er i området, skal du velge bare én tar du Mosel.

6. Grossglockner Alpenstrasse

Alpene sommerstid er noe helt unikt, det gjelder ikke minst luftige Grossglockner Alpenstrasse. Fjellveien har godt dekke og høy standard, til tross for de mange (naturlige) svingene. Én ting er at du opplever en spektakulær natur og fantastisk utsikt, men her møter du garantert massevis av historiske og spektakulære kjøretøy. Alt fra moderne røde italienske sportsbiler til kolonner med Audi R8. Besøkssenteret på toppen er et naturlig stoppested for å nyte utsikten til det imponerende fjellet Grossglockner, og få seg en matbit eller en kopp kaffe.

7. Krka nasjonalpark i Kroatia

Sørover i Europa finnes det noen steder i fjellene hvor du har elver med superklart vann. Jeg har opplevd det i Frankrike og i Kroatia. Liker du å bade, som meg, blir du overrasket første gangen når du opplever at vannet er helt lunkent. Og det er masse fisk her. Det er bare å hoppe uti og la seg drive med strømmen! Velger du å gjøre det i nasjonalparken Krka har du i tillegg mange andre ting du kan se og oppleve. Kroatia er mer enn bare øyer og strender. Vi hadde et svært vellykket stopp i Zagreb, og tok med oss nasjonalparkene, før vi satt kursen mot Split og Dubrovnik. Rett og slett en drømmerute!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden