Din Fritid 5-2020 | Din Fritid

Din Fritid 5-2020

Din Fritid med bobil & caravan er i 2020 i sin 25. årgang!

Årets femte utgave er stappfull av Norges-opplevelser. Her finner du tips om fricampingplasser, bobilplasser og campingplasser. Dette er sommeren for nære norske opplevelser, som for eksempel oldtidsveien i Østfold eller lokalmat fra Innherred! Vi har også 18 tips om spennende norske reisemål, fra eksperter som til daglig jobber med reise.

Liker du å lese om teknikk? Vi har gjort en stor sammenligning mellom Fiat og Mercedes´ nye automatgir og karosseri, sjekk også ut vårt tema på lette reisevogner!

Er du abonnent kan du laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også eldre utgaver. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Din Fritid med bobil & caravan utgave 5-20: 100 sider med inspirasjon, nyheter og glede!

Ikke abonnent? Det kan du ordne her.

Innhold i denne utgaven: 

Oldtidsruta finner du lett tilgjengelig i Østfold mellom Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Her finner du Norges mest konsentrerte samling av oldtidsminner i form av helleristninger, steinringer og gravhauger. En biltur langs det fruktbare raet er som å ta en tidsmaskin tusener av år tilbake i tid - til bronsealder og eldre jernalder.

Er du glad i lokal mat, varme menneskemøter og sjarmerende gårdsbutikker med godt utvalg av lokale spesialiteter? Da er Innherred og Trøndelag er et perfekt reisemål for deg.

Stolpejakt og geocaching er aktiviteter for deg som vil bytte ut campingstolen med trim og opplevelser. Din Fritid har møtt fire entusiaster.

For 11 år siden testet vi den splitter nye søsterbilen til Dethleffs Esprit 7870. Vi var fulle av lovord over kjøreopplevelsen og hvordan bilen var mer praktisk enn prangende. Står vår lovprisning ved lag, eller har moderne bobiler dratt ifra?

2019 ble preget av to store nyheter: Mercedes´ forhjulsdrevne Sprinter og Fiats 9-girs automatkasse. I denne testen lar vi de to chassisprodusentene gjøre opp i en duell.

Honningsvåg er Norges nordligste by og et naturlig stoppested på vei til Nordkapp. Men ikke parker hvor som helst når som helst, du kan bokstavelig talt bli blåst av veien.

Hva skal til for å bli en av Norges beste bobilplasser? Vi har lagt vekt på hyggelige omgivelser og nærhet til aktiviteter og fasiliteter. Vi har unngått de mest kjente, og presenterer i denne artikkelen sju fantastiske bobilplasser fra hele landet.

Sommeren er tiden vi reiser mest. Men hvor går turen? Vi har samlet et knippe mennesker som gjerne deler sine favorittreisemål med Din Fritids lesere.

De aller første campingvognene var små, lette og passet godt bak en motorsvak, liten personbil. I dag finnes vogner i utallige former og ikke minst størrelser. Vi har satt fokus på de mest reisevennlige campingvognene, som igjen har blitt veldig populære.

Det er sommer og ferietid. Vi har samlet et knippe campingplasser som viser at du ikke nødvendigvis må til kysten for å nyte badelivet. Disse fem innlandscampingene har det til felles at de er trivelige, sommerlige, har bademuligheter og er supre steder å tilbringe ferien på.