Norgesferie på sommerlige campinger: Sommer og sol | Din Fritid
På Onsakervika kan du oppleve rene sydenstemningen.
Norgesferie på sommerlige campinger

Sommer og sol

Det er sommer og ferietid. Vi har samlet et knippe campingplasser som viser at du ikke nødvendigvis må til kysten for å nyte badelivet. Disse fem innlandscampingene har det til felles at de er trivelige, sommerlige, har bademuligheter og er supre steder å tilbringe ferien på.

Onsakervika Campig


Onsakervika

Kun 45 minutters kjøretur fra Oslo ligger Onsakervika Camping idyllisk til ved Tyrifjorden. Siden midten av 60-tallet har det vært drevet en bade- og campingplass her. Nå har campingen fått fire stjerner, og frister med det de selv kaller «Østlandets fineste badestrand». Den naturlige sandstranden inviterer både liten og stor til å nyte. På gode sommerdager kan badevannet bli hele 25 grader varmt. Da kan kanskje strandkafeen friste med is, brus, varm mat og god drikke?

Campingen har en kapasitet på rundt 200 plasser, alle med god adkomst og strømuttak. Halvparten av disse er forbeholdt korttidsopphold, og det er mulig å reservere online på onsakervikacamping.no.

Nærmeste tettsted er Vik (7 min), hvor det blant annet er matbutikker.

Det er gode turmuligheter i direkte tilknytning til plassen, men også i umiddelbar nærhet. En dagstur til Kongens utsikt på Krokskogen, med panoramautsikt til hele Ringerike, anbefales. Den er kun en liten biltur unna. Her er også tømmestasjon for bobiler og campingvogner.

Mer info: onsakervikacamping.no

Aurdal Fjordcamping og Hytter


Aurdal Fjordcamping og Hytter


Fine bobilplasser ved vannet.

Dette er en helårsåpen familiecamping hvor barna og familien er i sentrum. Det er godt utstyrte lekeplasser med interaktive lekeapparater, trampoliner, wirebane, husker, sklier, 12 hulls minigolfbane, fotballvegg og utleie av tråbiler. I tillegg tilbys gratis trådløst internett.

Plasseringen er idyllisk ved Aurdalsfjorden i Valdres. Her finnes det 70 flotte oppstillingsplasser, som leies ut på døgnbasis, og 190 faste helårsplasser. De fleste korttidsplassene ligger helt ned i fjordkanten. Campingen har to store sanitæranlegg, det nyeste ble åpnet i 2019 og klassifiseres som femstjerners.

På plassen finnes det to tømmeanlegg for bobiler. Det er gode fiske- og bademuligheter med gratis fiske langs campingens 1 km lange strandlinje. Det er selvsagt bademuligheter på den flotte stranda, hvor det også er vanntrampoliner og stupetårn. Campingen tilbyr båtutleie og guidet tur på Aurdalsfjorden med båten Veslekari. På campingplassen finnes egen kiosk, kro og pub med god og variert meny og alle rettigheter. I sommerhalvåret arrangeres flere utefester med levende musikk.

Mer info: aurdalcamp.no

Evjua Camping


Evjua Camping med utsikt over Mjøsa.


Restauranten Viken II ligger ute på moloen.


Det er fantastiske turmuligheter i nærheten.

Evjua ligger på vestsiden av Mjøsa, og har flott utsikt over Norges største innsjø. Hver søndag i sesongen kommer Skibladner innom brygga, og det er mulig å bli med på en flott runde. Ute på moloen ligger restauranten Viken II, som i stor grad serverer lokal mat. Restauranten åpner litt forsinket i år, nærmere bestemt 20. juni.

Det er mulig å leie kano eller fiskebåt med påhengsmotor. Det er mange fine turstier fra campingen, alt fra toppturer til en strandsti langs Mjøsa. Det er rundt 30 korttidsplasser for bobil eller vogn og 90 helårsplasser. Alle korttidsplassene har strøm, og du kan velge mellom å bo helt nede ved Mjøsa eller oppe på et platå 200 m fra vannet, hvor utsikten er helt fantastisk.

Det er en flott badestrand på campingplassen, samt badebrygge ytterst på moloen. Gratis utlån av bysykler og lekeplass med to trampoliner.

Mer info: evjua.no

Garvikstrondi Camping


Med utsikt over Seljordsvannet…får du øye på sjøormen?


Aktiviteter for liten og stor i vannet.

Familiecampingen på vestsiden av myteomspunne Seljordsvatnet i Telemark fyller i år 30 år. Plassen er omkranset av fjellområdene Lifjell og Brokefjell. Særlig Lifjell er flott når det speiler seg i Seljordsvatnet en stille sommerdag. Campingplassen har stor badestrand med båt og badebrygger. I tilknytning til stranda er det vanntrampoline og utleie av kano, tråbåter, robåter og små motorbåter. I tillegg er det lekeplass med trampoline og minigolf, og det er eget grillområde som alle kan benytte.

På plassen er det også egen pub/restaurant med storskjerm (for fotball), biljard, dart og shuffleboard. Plassen har rundt 100 faste helårscampere, og rundt 40 plasser for døgngjester med telt, bobil eller campingvogn. Plassene for døgncampere er prioritert og ligger helt nede ved vannet. Nærmeste tettsted er Seljord (10km) og Bø (20 km).

Det er gode turmuligheter direkte fra campingplassen. Kjører man 15-20 min med bil kan man gå tur på fjellet, enten Lifjell eller Skorve. Plassen har storkiosk med ferske brød og servicebygg med tømmerom for kjemikalietoalett.

Mer info: Garvikstrondi Camping

Sveastranda Camping


Idyllisk ved Mjøsa.

Campingplassen ligger idyllisk til ved Mjøsa og er en ganske stor, helårsåpen 4-stjerners plass mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Her kan du finne roen og bare slappe av eller benytte noen av de mange aktivitetene på campingen. Det er kort vei til både sightseeing og shopping i de tre Mjøsbyene. Kapasiteten er på 300 plasser, hvor halvparten er holdt av til korttidsbesøkende. Noen av disse plassene er det også mulig å forhåndsbestille. Det er mulig å finne plass helt nede ved Mjøsa.

Sveastranda byr på gode bademuligheter i Norges største innsjø, med 500 meter lang strandlinje og egen badedam for de minste barna. Her er også lekeplass med trampoliner, klatretårn, husker, vippehuske, karuseller og bordtennisbord.

Nærmeste sentrum er Moelv (8 km) og Gjøvik (12 km). Det er merkede turstier i skogen ovenfor campingplassen.

Mer info: Sveastranda Camping

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden