Din Fritid 5-2024 | Din Fritid

Din Fritid 5-2024

Se en videosmakebit fra utgaven HER!

Din Fritid med bobil & caravan er i 2024 i sin 29. årgang, hele veien med inspirasjon, nyheter og hygge - til våre viktige lesere!

Denne utgaven er hos abonnentene senest uke 27 og i løssalg fra og med 3. juli 2024. 

Er du abonnent (papir eller digitalt) kan du laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også mange eldre utgaver. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Ikke abonnent? Send oss en epost (klikk her) eller ring 9623 4343, så ordner vi det!

Innhold i denne utgaven: 

For litt over et år siden fant vi ut at den amerikanske artisten Taylor Swift skulle ha konsert i «nærheten». Norge var for lite for superstjernen som reiser verden rundt med sitt tre og et halvt timers spektakulære show, kalt The Eras Tour. Men konserten hennes i Stockholm måtte vi bare få med oss!

Noen kan synes det er et stort skritt å kjøpe seg bobil eller vogn. Det er tross alt en relativt stor investering. Men, friheten og ferieformen lokker mange, og da kan leie være en spennende mulighet. Din Fritid har nylig testet ut privatleie gjennom Campr.

Det er lett å henge seg opp i det å komme fram når man er på tur. Litt for ofte kjører vi fra et reisemål til et annet. Din Fritid har fått hjelp til å finne noen favorittveier i Norge, hvor nettopp det å være underveis i helt unike omgivelser er målet.

Det sies at caravaning styrker familiebåndene. Dethleffs er en produsent som har tatt dette inn over seg. Ikke minst med lanseringen av deres nye serie XL Family.

Hillerød camping ligger nesten midt i Hillerød sentrum på Nord-Sjælland. I nærheten er en av Danmarks store attraksjoner; Frederiksborg slott. Men Hillerød Camping er også en opplevelse, først og fremst takket være vertskapet.

Når man gjennom tiår har vært den dominerende aktøren på markedet, er det vanskelig å argumentere for å endre produksjonsteknikken. Hobby har gjennom sin dominerende markedsposisjon innen caravan-segmentet forfinet snarere enn endret sin produksjonsteknikk. Det samme gjelder deres bobilproduksjon.

Det finnes etter hvert en hel del firehjulsdrevne luksuriøse bybobiler basert på Mercedes Sprinter på markedet. Men Kabe sin er faktisk sekshjulsdrevet, siden den har tvillinghjul på bakakselen. Er det mer som skiller den svenskproduserte modellen fra sine konkurrenter?

Pappa har alltid snakket så varmt om Valsøyfjord, for her hadde han noen av sine beste barndomsminner. Som bygutt i Oslo på 50-tallet fikk han reise opp til dette vakre fjellandskapet på gårdsbesøk hos tante. Og selv om ikke det er noen tante her lenger, så skjønner jeg godt hvordan man kan forelske seg i stedet.

En fersk undersøkelse fra Frende Forsikring viser at de over 60 år har god økonomisk kontroll, og i motsetning til en stor del av befolkningen ellers, opplever de ikke å ha dårligere råd for tiden. Om du i tillegg er blant de som allerede har en bobil eller reisevogn så har du trukket sommerferie-vinnerloddet.

– Alt besøk er bra besøk, har Odd Arne Børset i Risør kommune sagt til Din Fritid. Kun fem minutters gange fra sentrum og den livlige småbåthavna i Risør ligger den kommunale bobilplassen Tjenna med 30 oppmerkede plasser.

Mange er kjent med begrepet «buss for tog». Vedlikehold og stans på sporene betyr at buss settes inn som alternativ transport. Det gjelder ikke denne tyske folkevognbussen, som ER et tog.

Danmark er et av verdens beste land å oppleve fra sykkelsetet. Det er svært godt tilrettelagt siden danskene ofte bruker sykkelen som sitt foretrukne fremkomstmiddel. Du finner mer enn 11 000 oppmerkede sykkelruter i bedagelig terreng. La deg inspirere til sommerutflukter fra sykkelsetet.

Bürstner Club Norway og Adria Club Norge gjennomførte sitt årlige treff i mai, med innslag fra brannvesen og Røde Kors.

Knaus har anstrengt seg ekstra for å gjøre jubileumsmodellene av den populære Südwind-serien attraktive. Med heldekkende sølvfolie utvendig, forseggjort design og ekstra mye utstyr inviterer de til fest.