Matopplevelser på hjul: Engelsk frokost i en fei | Din Fritid
Matopplevelser på hjul

Engelsk frokost i en fei

Pappa har alltid snakket så varmt om Valsøyfjord, for her hadde han noen av sine beste barndomsminner. Som bygutt i Oslo på 50-tallet fikk han reise opp til dette vakre fjellandskapet på gårdsbesøk hos tante. Og selv om ikke det er noen tante her lenger, så skjønner jeg godt hvordan man kan forelske seg i stedet.

Like før du kommer til Valsøyfjord, kjører du over Valsøya hvor du finner campingen.

Valsøya var ei øy som kun hadde fergeforbindelse frem til 80-tallet. I 1994 ble det bygget bro og fastlandsforbindelse. Det ga nye muligheter, som for eksempel det å åpne Valsøya Camping.  Campingplassen byr på både flott utsikt og mange aktivitetsmuligheter. Nærområdet byr blant annet på en fin grusvei som du kan utforske til fots eller på sykkel. Du kan padle rundt Kjøløya, som er øya du ser over til. Eller kanskje bare du skal finne frem fiskestanga?

Er du av den aktive typen kan Høyt og Lavt sin klatrepark som går gjennom campingen garantert by på mange utfordringer.

Uansett hva du måtte like å gjøre, så har du hele tiden den fantastiske utsikten til fjord og fjell.

Nyvinning

Campingplassen har det meste, til og med en automatisk dotømmer. Har aldri før vært så spent på å tømme bobildoen. Og enklere blir det ikke: Du setter bare inn kassetten i en maskin, innholdet blir tømt, kassetten vasket og kommer ut klar til bruk med kjemikalier.

Før vi dro hjem på søndag, var vi innom campingens egen restaurant. For selv om jeg foretrekker å lage mat selv, så er det av og til kjekt å få det servert. Spesielt rett før avreise. Til frokost laget jeg en engelsk lompepai. Det er klassiske engelsk frokost-ingredienser i én vending. Når du fyller lompene med egg, bacon og bønner, får du masse energi til en dag fylt med aktiviteter. At frokosten er lett å lage er heller ingen ulempe!

God frokost!

Engelsk frokost lompepai

Du trenger

  • 3 egg
  • 1 klype salt
  • 1 ss Worcestersaus
  • 1 boks med hvite bønner i tomatsaus
  • 5-6 lomper
  • 1 neve med raspet ost

Slik gjør du

  • Pisk eggene lett sammen og tilsett de andre ingrediensene. Legg lompene i den runde silikonformen, jeg brukte 6 lomper. Hell over blandingen og stek dette på lav varme i ca 45 min.
  • TIPS: Tilsett gjerne stekt bacon, sopp eller pølsebiter i blandingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden