: ADAC har testet barneseter, tre fikk strykkarakter | Din Fritid

ADAC har testet barneseter, tre fikk strykkarakter

Tyske Stiftung Warentest og ADAC har testet barneseter, av 23 ble tre regnet som farlige. Ingen seter oppnådde «meget bra». Et lite barn hadde ikke hatt sjanser til å komme uskadet fra en ulykke i setet «Concord Ultimax i-size». Modellen er i den aktuelle testen en av taperne. 

Setet brakk i flere deler i en simulert frontkollisjon og ville ikke gitt et barn tilstrekkelig beskyttelse. Dermed tok produsenten setet ut av produksjon.

Til sammen ble 23 barneseter på det tyske markedet testet for sikkerhet, håndtering, ergonomi og skadelige stoffer. Med i testen var det første barnesetet med innebygget kollisjonspute (airbag). 17 modeller ble vurdert til «bra», to til «tilfredstilende» og en til «brukbar». 

To testobjekter fikk «lite tilfredstilende» som blant annet besto av skadelige stoffer som naftalin og flammehemmende stoffer i for stor konsentrasjon. 

Maxi-Cosi Axissfix Air er et barnesete med kollisjonspute som fikk betegnelsen «bra». Kollisjonsputen som er integrert i beltesystemet beskytter barnets hode ved kollisjon både forfra og fra siden. 

ADAC anbefaler foreldre og studere markedet og handle av fagfolk. Pris og kvalitet er ikke uten videre sammenhengende, det dyreste setet fikk dårlig karakter mens et til under halve prisen fikk «bra».     

Mer info finner du her: https://www.adac.de/verkehr/kindersicherheit/kindersitztest/ (ekstern lenke på tysk)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden