Coronatiltak:: Ford stanser produksjonen | Din Fritid
Coronatiltak:

Ford stanser produksjonen

Ford stopper midlertidig produksjon av kjøretøy og motorer på sine produksjonssteder på fastlandsdelen av Europa. Dette som en følge av den økende effekten av Coronavirus. Stengningen gjelder fra og med torsdag 19. mars, og er ventet å vare i noen uker.

Handlingen skjer som en følge av at Verdens helseorganisasjons betegnelse av Europa som det nye episenteret av koronavirusepidemien, med antall rapporterte tilfeller som vokste betydelig de siste dagene og forventet å fortsette å øke raskt. Fords beslutning om å midlertidig stanse produksjonen, er ventet å kunne bidra til å redusere spredningen av viruset, forteller selskapet i en pressemelding til Din Fritid.

Service er prioritert

Komponentforsyninger til Ford produksjonssteder i Europa har blitt stadig mer avbrutt, mens nysalget av kjøretøyer i hele industrien har gått ned. Flere forhandlere stenger midlertidig sin salgsvirksomhet i ulike land. Service av kjøretøy blir imidlertid sett på som et viktig samfunnsbehov, og Ford-forhandlere fortsetter å tilby viktig vedlikehold og service over hele kontinentet.

Ford-kjøretøyets fabrikker i Köln og Saarlouis i Tyskland, sammen med Craiova-anlegget i Romania, vil midlertidig stoppe produksjonen fra torsdag 19. mars. Fords monterings- og motoranlegg i Valencia i Spania stoppet allerede produksjonen fra mandag 16. mars etter tre arbeidere ble bekreftet med coronavirus den siste helgen. Bare viktig arbeid, som vedlikehold og sikkerhet, vil fortsette på stedet.

Usikker på varigheten

Selv om man håper denne handlingen bare vil være nødvendig i en kort periode, avhenger den eksakte varigheten av en rekke faktorer. Disse inkluderer spredning av coronavirus; nasjonale myndigheter og EU begrensninger for bevegelse, inkludert over landegrensene; leverandørindustriens mulighet til å levere komponenter; og tilbakeføring av kunder til forhandlere, forteller Ford i pressemeldingen. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden