Ford Hybrid Transit Custom 2020: Kåret til Årets Internasjonale Varebil 2020 | Din Fritid
Ford Hybrid Transit Custom 2020

Kåret til Årets Internasjonale Varebil 2020

Ford Hybrid Transit Custom er kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020, og Ford Ranger som vinneren av International Pick-up Award (IPUA) 2020 av en jury bestående av 25 spesialistjournalister fra 25 land over hele Europa. Seremonien foregikk i Lyon, Frankrike. Ford er den første produsenten som tok både IVOTY og IPUA-titlene samme år ved to anledninger, etter å ha oppnådd bragden i 2013.

PRESSEMELDNING: – Gratulerer til Ford med den doble suksessen med å vinne både International Van of the Year Award 2020 og International Pick-up Award 2020 samme år. En stor prestasjon og velfortjent. Med et tydelig fokus på hybridisering har Ford-ingeniørene utviklet en bærekraftig drivlinje som er her og nå til fordel for urbane, inter-urbane og landlige operatører. Og Transit Custom Plug-In Hybrid og Transit Custom EcoBlue Hybrid-stasjon og yter så bra, sa Jarlath Sweeney, styreleder for juryen for International Van of The Year.

– Europas bestselgende 1-tonns pick-up truck er blitt anerkjent av Pick-up-juryen som deres førstevalg når det gjaldt å stemme for 2020-tittelen, sa Sweeney. Dette er andre gang Ranger har mottatt utmerkelsen etter at de tidligere vant i 2013. De har utviklet seg mye siden den gang med denne siste generasjonen.

Jurors roste utvalget av elektrifiserte drivlinjeløsninger som tilbys av Ford Hybrid-serien av Transit Custom varebiler - designet for å redusere drivstoffkostnadene, gi tilgang til det økende antall lavutslippssoner og tilby praktiske løsninger for bedrifter som prøver å redusere utslipp og oppfyller rene luftmål.

Transit Custom Plug-In Hybrid og Transit Custom EcoBlue Hybrid 1-tonns varebiler, og Transit EcoBlue Hybrid 2-tonns varebil oppnådde den løpende stillingen ved årets seremoni, og er tre av 14 elektrifiserte kjøretøyer Ford introduserer til Europa før slutten av 2020. Ford har nå vunnet IVOTY-tittelen seks ganger.

Ford sier at Ranger er Europas mest solgte pick-up*. De imponerte de 18 jurymedlemmene med sin kraftige og drivstoffeffektive 2,0-liters EcoBlue-dieseldrift og avanserte sjåførhjelpsteknologier for å ta den toårige IPUA-tittelen.

– Våre nye Transit Custom Plug-In Hybrid- og EcoBlue Hybrid-modeller er riktige kjøretøyene til rett tid - og hjelper våre kunder med å redusere kostnader og utslipp, og å møte utfordringene ved å operere i dagens forretningsmiljø uten å ofre hverken det praktiske eller nyttelast. Og vår nye Ranger hever listen for finesse, teknologi og produktivitet i pick-up-segmentet, sa Hans Schep, daglig leder for Commercial Vehicles, Ford of Europe.

Ved å kombinere kjøreegenskaper med null utslipp og ingen rekkeviddeangst, kan Transit Custom Plug-In Hybrid lades med strømnettet for en ren elektrisk NEDC-kjørerekkevidde på opptil 56 km. ** Bilens fremhjul er drevet av en 92,9 kW elektrisk motor drevet av en 13,6 kWh litium-ion-batteripakke. Fords 1,0-liters EcoBoost-bensinmotor forlenger rekkevidden på en total kjørerekkevidde over 500 km.

Transit Custom EcoBlue Hybrid’s lett-hybrid drivlinje bruker en beltedrevet integrert start / generator i stedet for standard dynamo, noe som muliggjør gjenvinning og lagring av energi under kjøretøyets retardasjoner, og lading av en 48-volts litiumion luftkjølt batteripakke. Den lagrede energien brukes til å gi dreiemomentassistanse til motoren og er optimalisert for å levere opptil 8 prosent økning av drivstoffeffektiviteten for Fords forbedrede 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor.

Ford er Europas største merkevare for kommersielle kjøretøy. Årets salg for Transit Custom nådde 114 000 i oktober, en økning på 2,6 prosent fra året før. Ranger er Europas nummer 1-pickup, med et salg på 43 300 for samme periode.

* Basert på de siste data til dags dato som er tilgjengelige gjennom september 2019. Ford of Europe rapporterer om salg for sine 20 europeiske tradisjonelle markeder der de er representert gjennom nasjonale salgsselskaper: Østerrike, Belgia, Storbritannia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike , Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Spania, Romania, Sverige og Sveits.
** De deklarerte drivstoff- / energiforbruket, CO2-utslipp og elektrisk rekkevidde måles i henhold til de tekniske kravene og spesifikasjonene i europeiske forskrifter (EC) 715/2007 og (EC) 692/2008, sist endret. Drivstofforbruk og CO2-utslipp er spesifisert for en bilvariant og ikke for en enkelt bil. Den anvendte standardprosedyren muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og forskjellige produsenter. I tillegg til bilens drivstoffeffektivitet, spiller kjøreegenskaper så vel som andre ikke-tekniske faktorer en rolle i å bestemme bilens drivstoff / energiforbruk, CO2-utslipp og elektrisk rekkevidde. CO2 er den viktigste klimagassen som er ansvarlig for global oppvarming.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden